- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Мађарска упозорава: Европа ће остати без гаса ако се ограничи цена руског „плавог горива“

© Sputnik / Evgeny Biyatov / Уђи у базу фотографијаРадник РН-Пурнефтгаза, ћерке фирме Гаспрома код компресорске станице на гасном пољу Карампур у аутономној области Јамал Ненец
Радник РН-Пурнефтгаза, ћерке фирме Гаспрома код компресорске станице на гасном пољу Карампур у аутономној области Јамал Ненец - Sputnik Србија, 1920, 09.09.2022
Пратите нас
Министар спољних послова Мађарске Петер Сијарто изјавио је да ће ограничење цена руског гаса довести до моменталног прекида испорука гаса из Русије у Европу, преноси Ројтерс.
Сијарто је нагласио да је та иницијатива Европске комисије у супротности са интересима Мађарске.
Огласио се и словенски премијер Роберт Голоб који је рекао да је европско тржиште електричне енергије и гаса пропало и да данас не функционише.
„То не значи да од њега треба одустати, него да треба да буде реформисано“, рекао је политичар у интервјуу за радио „Први“.
Данас ће се одржати ванредни састанак министара енергетике земаља ЕУ на коме ће се, како се очекује, дискутовати о ограничавању цена руског гаса. Раније је извор из ЕУ саопштио да је мала вероватноћа да ће већина држава ЕУ сада подржати идеју да се ограничи цена руског гаса.
Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 07.09.2022
РУСИЈА
Путин упозорава: Ако ограниче цене руских енергента, неће бити ни гаса, ни нафте, ни угља, ничега!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала