Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

„Неће бити признања Косова“: Вучићева порука са састанка са изасланицима ЕУ, Француске и Немачке

© Sputnik / Лола ЂорђевићПредседник Србије Александара Вучић, изасланик ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак и саветници за спољну и безбедносну политику Француске и Немачке, Емануел Боне и Јенс Плетнер
Председник Србије Александара Вучић, изасланик ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак и саветници за спољну и безбедносну политику Француске и Немачке, Емануел Боне и Јенс Плетнер - Sputnik Србија, 1920, 09.09.2022
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић састао се са изаслаником ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком и саветницима за спољну и безбедносну политику Француске и Немачке, Емануелом Боном и Јенсом Плетнером, и поручио да никавог признања Косова неће бити.
"Разговор о будућности Србије, а никаквог признања Косова неће бити!", објавио је председик Србије на друштвеној мрежи.
"Управо разговарам са специјалним представником Европске уније за дијалог Београда и Приштине и друга регионална питања Западног Балкана Мирославом Лачкаком и са саветницима за спољну и безбедносну политику Републике Француске и Савезне Републике Немачке, Емануелом Боном и Јенсом Плетнером, увек спреман на компромисна решења, у складу са Уставом Републике Србије и Резолуцијом 1244 СБ УН. Нема предаје! Живела Србија!", написао је Вучић на Инстаграму*.
Лајчак, Боно и Плетнер разговарали су раније данас у Приштини са премијером привремених приштинских институција Аљбином Куртијем.
Долазак Бона и Плетнера у Србију, као изасланика француског председника Емануела Макрона и немачког канцелара Олафа Шолца, обелодањено је у писмима које су та два државника послала председнику Србије Александру Вучићу и премијеру привремених приштинских институција Аљбину Куртију.
У писму је наведено да ће изасланици Шолца и Макрона, заједно са Лајчаком, посетити Београд и Приштину како би „истражили могућности да се процес (разговора Београда и Приштине) брзо покрене напред“.
*Активности „Мета“ – друштвене мреже Фејсбук и Инстаграм забрањене су у Русији као екстремистичке.
Александар Вучић током посете председнице Мађарске Каталин Новак Србији - Sputnik Србија, 1920, 09.09.2022
СРБИЈА
Вучић упозорио међународну заједницу: Размислите са чим долазите у Београд
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала