Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић упозорио међународну заједницу: Размислите са чим долазите у Београд

© Sputnik / Лола ЂорђевићАлександар Вучић током посете председнице Мађарске Каталин Новак Србији
Александар Вучић током посете председнице Мађарске Каталин Новак Србији - Sputnik Србија, 1920, 09.09.2022
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић рекао је да је представнике међународне заједнице и преговарача упозорио да размисле са чим долазе у Београд и да неке ствари неће толерисати.
Председник Србије је, коментаришући изјаву тзв. министра унутрашњих послова Косова Џељаља Свечље да је Косово независна држава и да има институције које су спремне да буду господари, рекао да за разлику од њих који прете госпордарењем, Србија моли да се поштују међународне јавно-правне норме.
Он је рекао да је иностраних господара над нашим народом било много, али да их се мало задржало.
„Колико ће ови господари да се задрже то ћемо да видимо“, навео је он и додао да Србија неће да се позива на господарење, већ на међународно право, повељу УН, резолуцију 1244 и да ће поджати свој народ.
„Добро је што својом бахатошћу, ароганцијом и осионошћу показују шта стварно мисле о нашем народу и шта стварно желе да ураде“, закључио је председник на конференцији за медије након састанка са председницом Мађарске Каталин Новак.
Подсетимо, у Београд данас стижу специјални представник Европске уније за дијалог Београда и Приштине и друга регионална питања Западног Балкана Мирослав Лајчак и саветници за спољну и безбедносну политику Француске и Немачке Емануел Бон и Јенс Плетнер.
Лајчак, Плетнер и Бон у Београд долазе из Приштине, где се састају са премијером привремених приштинских институција Аљбином Куртијем.
Посета председнице Мађарске Каталин Новак Србији - Sputnik Србија, 1920, 09.09.2022
СРБИЈА
Односи Србије и Мађарске на највишем историјском нивоу: Вучић са Каталин Новак /видео, фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала