- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Партизан и Жељко убедљиво изгубили у „својој“ Фуенлабради

© Sputnik / Лола ЂорђевићКошаркаши Партизана
Кошаркаши Партизана - Sputnik Србија, 1920, 09.09.2022
Пратите нас
Кошаркашки клуб Партизан је у оквиру шпанске турнеје одиграо симболички важан пријатељски меч против Фуенлабраде, а црно-бели су на крају изгубили резултатом 98:84.
Могао је тренер Жељко Обрадовић да се увери у добре и лоше стране црно-белих, а утисак је да је одбрана на овој утакмици могла да буде много боља. Парни ваљак је резултатски коштала трећа четвртина коју су изгубили са 29:19.
Био је ово посебан дуел за црно-беле јер се одржао у години када славе 30 година од освајања титуле првака Европе (невероватним кошем Александра Ђорђевића против Хувентуда).
А, баш тада је Фуенлабрада била, због политичке ситуације, не друга већ друга кућа црно-белима, већ прва. Партизан је одиграо само једну утакмицу код куће као домаћин, а све остале у Фуенлабради.
И тада је као и сада на клупи седео Жељко Обрадовић, тако да се не може рећи да је Партизан вечерас играо у гостима припремни меч.
Домаћин се потрудио да направи спектакл, а Жељко Обрадовић и та чувена генерација из 1992. године се сваког 16. априла сете Фуенлабраде и пруже захвалност за оно што су тада добили.
Џејмс Нанели није играо на мечу против Фуенлабраде због лакше повреде, а крајем меча је Данте Егзум тражио измену, али није деловало да је у питању нека тежа повреда.
Србија и Пољска - Sputnik Србија, 1920, 09.09.2022
Евробаскет 2022
Калкулације нису у маниру Србије: „Опрез – наилазимо на дужника“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала