- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ћаћић у „Миљановом корнеру“: Новак није шкрт на саветима, спремни смо за Дејвис куп!

© Sputnik / Спутњик СрбијаНикола Ћаћић
Никола Ћаћић - Sputnik Србија, 1920, 10.09.2022
Пратите нас
Гост Миљановог корнера био је Никола Ћаћић, српски тенисер који је специјалиста за дубл. Пред пут на Дејвис куп (од 14. до 18. септембра) где ће Србија играти против Шпаније, Канаде и Кореје у групној фази, Ћаћић је говорио о очекивањима, саиграчима и томе како је текао његов пут.
На питање да ли је АТП куп који је Србија освојила 2020. године у Аустралији његов највећи успех, Ћаћић није имао никакве сумње.
„Морам да признам јесте. То је мој највећи успех и највећа радост коју са осетио. Пре свега јер ми је то било прво учешће у репрезентацији. Са Дуцијем сам одрастао, Виктора и Новака нисам знао толико блиско, али на АТП купу смо се зближили. Пришао сам им, прихватили су ме јако лепо. Било је пријатно, уклопио сам морате и њих да питате. Дуци ми је помогао јер је дуго у репрезентацији, а они знају да смо најбољи другари“, објаснио је Ћаћић.
Иако нема Новака Ђоковића у Валенсији, српски тим је спреман да прође на завршни Дејвис куп који се игра у новембру.
„Мислим да смо доста спремни без обзира што Новак не игра. Немамо прејаку групу. Игра Алкарас, ако освоји УС Опен и буде први на свету видећемо да ли ће играти уопште, то ће утицати. И да он игра, Кецмановић је на првој табли. Имамо велике шансе против Кореје. Ту је Канада, тај меч ће доста одлучити, прве две екипе иду даље“, истакао је српски тенисер.
„Добро смо тренирали, имамо доста опција за дублове. Кецмановић има титулу, показао је у Лос Кабосу да је добар, Крајиновић и Дуци су осовјили исто АТП турнир“, појаснио је Ћаћић.
На питање о томе са ким би највише волео да игра, српски тенисер објаснио је да зависи од више сегмената.
„Зависи и од тренутке форме играча, ко мени највише одговара, пошто сам ја дублаш, морам да видим са ким се уклапам. Филип и Кецмановић играју слично, а опет Дуци је градио шпански стил, мање игра волеје, али се са њим најбоље слажем“, истакао је српски тенисер.
Када је реч о очекивањима за Дејвис куп, највећа опасност како у сигнлу тако и у дублу је Шпанија.
„Шпанија има Марсела Грањолеса који је међу топ десет у дублу, али нема идеалног партнера. Што се осталих тиче, немају ниједног дублаша. Мислим да имамо велику шансу, само против Шпаније ће бити мало теже“, рекао је Ћаћић.
Српски тенисер истакао је да не влада велико интересовање за дубл, али каже да у репрезентацији већина играча радо гира.
„Надам се да ће у будућности бити више играча, терам играче који су на заласку каријере да се опробају. Воле да играју, како ко. Дуци воли, Кецмановић скоро на сваком турниру игра дубл. Он добро игра, са њим мислим да би се уклопио добро“, истакао је Никола.
© Sputnik / Лола ЂорђевићДејвис куп репрезентација Србије
Дејвис куп репрезентација Србије - Sputnik Србија, 1920, 10.09.2022
Дејвис куп репрезентација Србије
Дубл не пружа толико материјалних средстава као сингл, али ако сте у топ 50 играча света Ћаћић каже да може лепо да се живи.
„Ако сте у 40, 50 може да се живи доста фино, све преко тога је преживљавање. Почео сам годину као 35. сада сам пао, нисмо имали жељене резултате Томислав Бркић и ја. Очекивања су била много велика, дошло је до засићења. Доста смо добро играли, али осећали смо већи притисак. Циљ ми је био да се задржим око 30. места, али пошто сам пао сада желим да се вратим у 50. Првенствено желим да нађем неког са ким би се уклопио. Играо сам са Украјинцем Надјавесовим у Баштаду. Постоји могућност и са њим да завршим сезону“, додао је Ћаћић.
Почео је као фудбалер, али фудбал му је донео проблеме са коленом што је било пресудно да се између два спорта определи за тенис који је тренирао уз фудбал.
„Са 14, 15 година сам био доста добар, најбољи у држави. Од 16,17 сам имао проблеме са коленима, доста сам се мучио. 2015. сма имао операцију колена, то је доста утицали на синг, никада нисам могао да се вратим на неки ниво, био сам 280. То ми је био несупех, утицали је на мене, наредне годихне нисам ногао финансијкси да испратим.. Било је или да престанем или да пређем на нешто друго. Онда сам се одлучио за дубл који волим читав живот и стварно сам брзо напредовао. Тренирао сам фудбал упоредо са тенисом. Не смем да кажем да сма најбољи у репрезентацији, сви играју добро. Ја сам на фудбалу и повредио колено. Тата је покушао да ме усмери ка фудбалу, али није успело. Зашто ми се свидело кад сам имао 10 година не знам ни ја. Као мали сам био индивидуалац волео сам индивидулано да радим. Морао сам да изаберем у једном тренутку. Тренирао сам фудбал, али сам био државни првак у тенису“, истакао је Ћаћић.
Николи као и осталим тенисерима време са Новаком Ђоковићем је драгоцено јер свим репрезентативцима дели савете који им отварају неке нове видике.
„Кад год је ту тренирамо. Није шкрт на саветима, увек нас посаветује. Дружимо се кад је Дејвис куп, најгласнији смо тамо“, кроз смех прича Ћаћић.
Када је реч о очекивањима за Дејвис куп, српски тенисер верује да Србија пролази групу.
„Ја се надам да ћемо проћи и да нам се Новак прикључује у новембру“, закључио је у Миљановом корнеру Никола Ћаћић.
Емисија „Спутњик спорт – Миљанов корнер бави се причама о спорту – са терена, ван терена и око њега.
Карлос Алкарас - Sputnik Србија, 1920, 10.09.2022
СПОРТ
Алкарас и Руд у финалу УС Опена – борба за трофеј и прво место на АТП листи
Никола Ћаћић - Sputnik Србија, 1920, 09.09.2022
Подкаст
Никола Ћаћић: Можемо и без Новака Ђоковића | Миљанов корнер
Норвешки тенисер Каспер Руд - Sputnik Србија, 1920, 09.09.2022
СПОРТ
Назире се епилог највеће папазјаније у историји белог спорта
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала