Кошаркашка лопта - Sputnik Србија, 1920
Евробаскет 2022
Европско првенство у кошарци 2022. године игра се у четири државе и пет градова, а репрезентација Србије је један од водећих кандидата за висок пласман. Сва дешавања са смотре најбољих кошаркашких селекција Старог континента пратите уз Спутњик спорт.

Српско-руски Американац спасао Шпанију и срушио снове Литванцима

© Фото: ФИБАШпанија - Литванија
Шпанија - Литванија - Sputnik Србија, 1920, 10.09.2022
Пратите нас
Кошаркаши Шпаније савладали су Литванију у драматичном финишу после продужетка са 102:94 и пласирали се у четвртфинале Евробаскета. Јунак тријумфа био је некадашњи кошаркаш Звезде и Уникса Лорензо Браун са 28 поена од којих је 12 убацио у продужетку.
У већем делу меча стари ривали су играли егал меч. Литванци су имали пет поена предности на полувремену (45:40), и деловали одлучније, али нису успевали да се одлепе на велику разлику. Највећу драму гледали смо у самом финишу утакмице.
Драматичан последњи минут покренуо је Лекавичијус тројком за вођство Литваније од 81:80. Међутим, Шпанија је узвратила на другој страни двојком из одбојке Гарубе за 82:81. Литванци су тражили тајм-аут и кренули у последњи напад 16 секунди пре краја.
А онда је лична грешка Сабониса у нападу Шпанцима отворила врата могућег тријумфа. Међутим, Ернангомез је погодио само једно од два слободна бацања и дао шансу Литванцима који су из одбојке у последњој секунди ипак стигли до продужетка - 83:83.
А у додатних пет минута фактор победе Шпанаца био је некадашњи кошаркаш Звезде и Уникса. Лорензо Браун, који је меч окончао са 28 поена, убацио је чак 12 кошева у продужетку, и натерао Литванце да га фаулирају неспортски пола минута пре краја.
Тиме је отворио свом тиму пут ка ипак заслуженом тријумфу и пласману у четвртфинале где их чека победник дуела између Финске и Хрватске.
Поред сјајног Брауна који је имао и осам асистенција у редовима „црвене фурије“ блистао је и Вили Ернангомес са 21 поеном и осам скокова.
На другој страни Миндаугас Kузминскас био је најефикаснији са 18 поена, док су Лукас Лекавичијус и Домантас Сабонис меч завршили са по 15 кошева.
Словенија Белгија - Sputnik Србија, 1920, 10.09.2022
Евробаскет 2022
Све што цвета, хтело би да цвета, али не сме да почне да смета...
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала