Кошаркашка лопта - Sputnik Србија, 1920
Евробаскет 2022
Европско првенство у кошарци 2022. године игра се у четири државе и пет градова, а репрезентација Србије је један од водећих кандидата за висок пласман. Сва дешавања са смотре најбољих кошаркашких селекција Старог континента пратите уз Спутњик спорт.

Пешићев апел српским медијима: Смирите се, не ширите лажни оптимизам

© ФИБАСветислав Пешић
Светислав Пешић - Sputnik Србија, 1920, 10.09.2022
Пратите нас
Селектор Кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић апеловао је српским медијима да се смире и не шире лажни оптимизам како би његови играчи имали мирноћу да се припреме за наредне задатке.
Кошаркаши Србије играју с Италијом меч осмине финала на Евробаскету у недељу од 18 часова.
„То што ви пишете, и ви се смирите мало, да би играчи имали мирноћу да се припреме за задатке. Не ширите лажни оптимизам“, апеловао је Пешић у обраћању после тренинга наших кошаркаша у Берлину.
Српски селектор подсећа да Азури и поред кадровских проблема имају квалитет.
„Ради се о једној изванредној екипи каква је Италија, ја сам то већ на почетку припрема рекао, да је ово Европско првенство и да кад крену елиминационе утакмице да је ту све могуће. Без обзира, ја мислим да смо у овом тренутку бољи од њих, али то морамо да покажемо. Ово није плеј-оф, ово је само једна утакмица. Видели сте колико је било изненађења на Европском првенству да су аутсајдери побеђивали. Смејали сте се нама када смо изгубили од Белгије у последњој секунди, а и Шпанија је такође изгубила од њих“, подсетио је Пешић.
© Фото : fiba.basketballНавијачи са заставама и обележјима Србије
Навијачи са заставама и обележјима Србије - Sputnik Србија, 1920, 10.09.2022
„Знамо да је утакмица с Италијом, као и све овде, захтевна. То је само једна утакмица и све је могуће. Знамо са ким играмо. Једна фантастична, уиграна екипа са новим тренером, веома мотивисана. Већ смо имали са њима искуство у Хамбургу. То је била утакмица какву очекујемо и сутра. Ми смо успели ту утакмицу да добијемо захваљујући великом моралу који смо показали када смо од минус 15 успели да се вратимо захваљујући пре свега великој жељи. Одиграли смо одбрану на високом нивоу. Тешко да могу да се десе две исте утакмице, а ја се надам да ће на крају бити исто и на томе радимо. Тражимо апсолутну мирноћу унутар екипе", истиче Пешић, уз опаску да није гледао дуел између Француске и Турске већ да су за то задужени његови помоћници.
Селектор Пешић није имао додатне вести о стању Немање Недовића који је отпутовао за Берлин где ће се придружити екипи.
„Немамо никакве конкретне вести. Он је на терапији. Kада будемо имали вести, онда ћемо да знамо. Сада немамо ништа“, закључио је Светислав Пешић.
Француска Турска - Sputnik Србија, 1920, 10.09.2022
Евробаскет 2022
Гобер: Циљ је злато, у четвртфиналу желим оног ко победи
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала