- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

„Своје не напуштамо“: Срби и Руси подржали специјалну операцију у Украјини /фото, видео/

© Sputnik / Николина Тесла„Аутоколона солидарности са Оружаним снагама Русије”
„Аутоколона солидарности са Оружаним снагама Русије” - Sputnik Србија, 1920, 10.09.2022
Пратите нас
Српска дијаспора у Москви и велики број Руса су симболичном вожњом кроз престоницу Русије пружили подршку специјалној операцији на територији Украјине, Оружаним снагама Русије и руском председнику Владимиру Путину.
Како каже за Спутњик Љубов Симаганова, члан патриотске заједнице „Аутоколона солидарности са Оружаним снагама Русије” и организатор догађаја, на овом скупу подршке присуствовало је 100 аутомобила, у којима је било око 350-400 људи.
Велики број возила прошао је кроз престоницу са заставама Русије и Србије уз интонирање руске химне, као и српско-руским песама, међу којима су најпознатије „Весели се српски роде“, „Ој Косово, Косово“ и „Каћуша“, упутивши се до споменика који је посвећен панфиловским херојима.
На многим возилима биле су ознаке „З“ и „В“ које имају руски тенкови и војна техника која се користи у руској специјалној операцији на територији Украјине. На возилима осим застава могле су се видети и фотографије руског председника Владимира Путина и министра одбране Сергеја Шојгуа. Осим тога, на аутомобили су се налазили и разни натписи: „Ми смо Руси, с нама је Бог“, „Своје не напуштамо“, „Србија је уз Путина“ и „Иста вера, иста крв“.
У згради је смештена МИА „Росија севодња“ и њени брендови — „Спутњик“, РИА „Новости“, „Р-Спорт“, РИА „Рејтинг“, „ИноСМИ“, „Прајм“, РИА „Некретнине“ - Sputnik Србија, 1920, 02.09.2022
СРБИЈА
Бизарни снимак који је окупирао мреже у Србији и Русији: Реаговала руска агенција – све је монтажа!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала