Кошаркашка лопта - Sputnik Србија, 1920
Евробаскет 2022
Европско првенство у кошарци 2022. године игра се у четири државе и пет градова, а репрезентација Србије је један од водећих кандидата за висок пласман. Сва дешавања са смотре најбољих кошаркашких селекција Старог континента пратите уз Спутњик спорт.

Црногорци иду кући, али ће навијати за Србију: Можете до злата!

© Фото : ФИБАЦрна Гора Немачка
Црна Гора Немачка - Sputnik Србија, 1920, 11.09.2022
Пратите нас
Кошаркаши Црне Горе после драме су остали без пласмана у четвртфинале Евробаскета, јер им се на том путу испречила Немачка, један од домаћина, за којег многи кажу да има помоћ судија. Како су окончали учешће, тако су упитани шта мисле о Србији, па су уследили одговори Симоновића, Михаиловића и Радончића, који верују да Орлови могу до злата.
Црногорци нису имали дилему око тога за кога ће навијати у наставку Европског првенства, а поједини играчи усудили су се да прогнозирају расплет, поручивши да Србија предвођена Каријем Пешићем са клупе и Николом Јокићем на паркету, може чак до крова Старог континента.
„Мислим да ће Србија ићи до самог краја и стварно им желим пуно среће. Навијаћемо за њих, надам се да ће освојити златну медаљу“, рекао је Марко Симоновић.
Максималних пет од пет колико је имала Србија у групној фази Евробаскета стигао је да испрати још један репрезентативац Црне Горе, а у питању је Владимир Михаиловић.
„Србија делује јако импресивно. Стварно, иако је Европско првенство нико не сме да се потцени. Чињеница да је Србија имала лакшу групу, али је показала апсолутну доминацију и прошла је даље. Распоред јој је доста повољан, али ће у нокаут фази морати да буду фокусирани до самог краја“, истакао је Михаиловић.
И Дино Радончић сматра исто што и његови саиграчи.
„Србија и Словенија очекивано играју овако добро. Луки више није битно да ли је НБА или ФИБА и он игра одлично. Мислим да је сигурно полуфинале између две поменуте репрезентације, с тим што је Србија за нијансу боља. Сигурно да ћемо уживати“, поручио је Дино Радончић који је могао да игра за Орлове, али је изабрао Црну Гору.
Светислав Кари Пешић - Sputnik Србија, 1920, 11.09.2022
Евробаскет 2022
Селектор Италије пред окршај са Србијом: „Имате монструме, водићу Пешића на ћевапе и шљивовицу“
Шпанија - Литванија - Sputnik Србија, 1920, 10.09.2022
Евробаскет 2022
Српско-руски Американац спасао Шпанију и срушио снове Литванцима
Црна Гора Немачка - Sputnik Србија, 1920, 10.09.2022
Евробаскет 2022
Црногорци рекли „збогом“ Евробаскету
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала