- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Пољакиња покорила Њујорк и потврдила доминацију код дама

© AP Photo / Frank Franklin IIИга Швјонтек
Ига Швјонтек - Sputnik Србија, 1920, 11.09.2022
Пратите нас
Најбоља тенсиерка света Ига Швјонтек потврдила је епитет најбоље код дама тријумфом на УС Опену. Пољакиња је у финалу последњег овосезонског гренд слема у Њујорку савладала Тунижанку Онс Жабeр у два сета, 6:2, 7:6.
Швјонтекова је у свом првом финалу у Њујорку одиграла два сјајна сета, док је њена противница пропустила неколико добрих прилика да уведе меч у трећи сет.
У првом сету Ига је повела лако са 3:0, па дозволила ривалки да смањи на 2:3, а затим са два везана брејка Швјонтекова је стигла лако до предности - 6:2.
И други сет је текао слично као први, све до седмог гема, када је вицешампионка Вимблдона напаравила брејк и потом на свој сервис стигла до 4:4.
Праву борбу водиле су у деветом гему када је Тунижанка пропустила три брејк шансе што је Пољакиња искористила да поведе са 5:4. Продужила је Жабер овај други сет колико је могла и стигла до 6:6.
Али Пољакиња, која је изгубила само један тај-брејк ове године до овог меча, поново је била сјајна у „продужетку“, славила је са 7:5, па је и званично оверила трећу гренд слем титулу у каријери.
Десет финала - десет победа за Игу Швјонтек. Импресивно.
Никола Ћаћић - Sputnik Србија, 1920, 10.09.2022
СПОРТ
Ћаћић у „Миљановом корнеру“: Новак није шкрт на саветима, спремни смо за Дејвис куп!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала