Кошаркашка лопта - Sputnik Србија, 1920
Евробаскет 2022
Европско првенство у кошарци 2022. године игра се у четири државе и пет градова, а репрезентација Србије је један од водећих кандидата за висок пласман. Сва дешавања са смотре најбољих кошаркашких селекција Старог континента пратите уз Спутњик спорт.

Орлови пролетели поред новинара, само је капитен стао: „Свакоме од нас је јако тешко“

© Sputnik / Лола ЂорђевићРепрезентативци Србије
Репрезентативци Србије - Sputnik Србија, 1920, 12.09.2022
Пратите нас
Без много осмеха и расположења кошаркаши Србије стигли су у Београд после неуспешно одрађеног посла на Европском првенству. Пораз од Италије пореметио је све у нашем тиму, а једини расположен за разговор са новинарима био је капитен Владимир Лучић.
Популарни Луча истакао је да је су утисци исти као после утакмице, а то је да је наш тим промашио превише отворених шутева на утакмици.
Све вести са Евробаскета пратите у нашем специјалу.
„Нико од нас није претерано спавао. Имали смо рани лет, који је померен, али мишљења су иста. Добро смо почели, али смо почетком последње деонице пали. Све је и даље свеже, промашили смо велики број отворених шутева у другом полувремену. Они су после искључења тренера реаговали као екипа, убацили шутеве и добили на самопоуздању. Славили су заслужено. Свакоме од нас је јако тешко, имали смо велика очекивања. У спорту се дешавају овакве ствари“, рекао је Лучић.
На питање Спутњика око тога да ли је наш тим могао да исече игру Италијана и спречи серију тројки, капитен Орлова истакао је да тим није анализирао меч на тај начин.
„Нисмо анализирали утакмицу на тај начин. Вероватно би се неке ствари одрадиле другачије, али нема сврхе ни размишљати на тај начин“, рекао је Лучић и додао да не мисли да је био проблем у томе што Србија није имала теже противнике у групи.
Србија - Италија - Sputnik Србија, 1920, 12.09.2022
Евробаскет 2022
Помрачење Орлова: Како 14 разлике нестаје за 14 минута
Обично се после оваквих неуспеха поставља питање односа у репрезентацији, али изгледа да овога пута тако нешто није било проблем.
„Однос који смо изградили као екипа, хемија је била изванредна. Екипа смо за пожелети што се тиче дружења и свега што смо пролазили током лета и зато је пораз још теже пао. Нисмо пратили медије толико. Имали смо реалне жеље и снове да направимо велико резултат, зато је дошло разочарење. Наместило се да су Италијани почели да играју боље после искључења Поцека, али не верујем да је сам тренер допринео томе“, закључио је Лучић.
Анкета
Ко је највећи кривац за неуспех Србије на Евробаскту?
Лет из Берлина - Sputnik Србија, 1920, 12.09.2022
Евробаскет 2022
Спутњик дочекао српске кошаркаше /видео/
Све вести
0
Прво нова обавештењаПрво стара обавештења
loader
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала