- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Медведев: Русија може затражити потпуну капитулацију кијевског режима

© Sputnik / Алексей Даничев / Уђи у базу фотографијаЗаменик председавајућег Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев
Заменик председавајућег Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев - Sputnik Србија, 1920, 12.09.2022
Пратите нас
Заменик председника Савета безбедности Дмитриј Медведев прокоментарисао је изјаву украјинског лидера Владимира Зеленског да не жели да преговара са Русијом, истакавши да су „садашњи ултиматуми“ само дечија игра, јер Кијев у будућности чека потпуна капитулација под руским условима.

„Извесни Зеленски је рекао како неће да преговара са онима који износе ‘ултиматуме’. Садашњи ултиматуми су дечија игра у поређењу са будућим захтевима. И он их зна: потпуна капитулација кијевског режима под условима Русије“, написао је он на свом Телеграм каналу.

Претходно је украјински председник у интервјуу америчком ТВ каналу „Си-ен-ен” изјавио да сада није спреман на преговоре са руском страном која „поставља ултиматуме“.
Раније је Медведев изјавио да ће украјински лидер Владимир Зеленски своју председничку каријеру завршити или на трибуналу, или као другоразредни комедијаш.

Специјална војна операција у Украјини

Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ. Путин је истакао да је циљ операције „заштита људи који су већ осам година изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“ и да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.
Министарство одбране Русије редовно наглашава да руска војска не наноси никакве ударе по градовима Украјине: војна инфраструктура се онеспособљава високопрецизним средствима.
У Истанбулу је 29. марта одржана још једна рунда преговора, током које је руска страна добила писане предлоге украјинске стране, укључујући одбијање чланства у војним савезима, као и идеју да се Крим врати војним путем.
Заменик шефа руске Мисије у УН Дмитриј Пољански изјавио је раније да Кијев не показује никакве знаке да је спреман да одговорно приступи преговорима са Москвом.
Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова - Sputnik Србија, 1920, 08.09.2022
Специјална операција у Украјини
Захарова: Зеленски спреман на све да би сачувао војну подршку САД
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала