- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Представник ЛНР: Крст Вермахта на техници ─ ниподаштавање милиона Украјинаца страдалих од нациста

© Sputnik / Стрингер / Уђи у базу фотографијаУкрајинска војска у Кијевској области
Украјинска војска у Кијевској области - Sputnik Србија, 1920, 12.09.2022
Пратите нас
Крстовима Вермахта на војној техници Кијева ниподаштавају се милиони Украјинаца које су убили нацисти током Великог отаџбинског рата, изјавио је за Спутњик представник Луганске Народне Републике у Русији Родион Мирошник.

„Нацисти су најпре стидљиво свастиком обележавали своја тела, али су то скривали одећом, сада је то обележје на опреми, следећи корак је да га истакну на заставама. Тиме је пљунуто на гробове осам милиона Украјинаца, који су страдали од нациста за време Великог отаџбинског рата. Крст на торњевима и техници је амблем нацистичких казнених одреда и он долази до изражаја”, истакао је Мирошник.

Претходно је неколико украјинских Телеграм канала објавило видео украјинских оклопних возила и наоружања који су обележени крстом Вермахта.

Специјална војна операција у Украјини

Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ. Путин је истакао да је циљ операције „заштита људи који су већ осам година изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“ и да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.
Ко су нацисти у Украјини, зашто је Русија морала да приступи денацификацији режима у Кијеву и какву је улогу у његовом јачању играла ЦИА у емисији „Нови Спутњик поредак“ анализирали су историчари Милош Ковић и Миле Бјелајац:
Немачка застава на горњој палуби малог трајекта на реци Рајни у близини Руедешејма у Немачкој - Sputnik Србија, 1920, 12.09.2022
Специјална операција у Украјини
Руски амбасадор: Немачка је прешла „црвену линију”
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала