- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Европска комисија за сада неће ограничити цену руског гаса

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Уђи у базу фотографијаГасна компресорска станица
Гасна компресорска станица  - Sputnik Србија, 1920, 13.09.2022
Пратите нас
Европска комисија ће предложити низ мера у сфери енергетике како би се цене у Европској унији снизиле, док ће ограничење цена на руски гас захтевати додатне процене, изјавио је европски комесар за енергетику Кадри Симсон наступајући на седници у Европском парламенту у Стразбуру.

„Што се тиче ограничења цена за руски гас, Европска комисија би требало да разради додатне мере како би урадила процене", рекла је она.

Према речима Симсонове, Европска комисија ће 14. септембра представити своје коначне предлоге на тему борбе са енергетском кризом, који ће садржати обавезна ограничења за све земље ЕУ на тему употребе електричне енергије.
Она је додала и да ће бити уведени лимити за приходе компанија које производе електричну енергију са ниским трошковима, да ће бити предочени предлози који се односе на доприносе компанија за производњу нафте, гаса и угља, које остварују велике и неочекиване приходе због високих цена.
Енергетска криза у Европској унији погоршала се крајем јула када су почели прекиди у испорука гаса из Русије у низ земаља ЕУ, повезани између осталог и са проблемима са техничким ремонтом турбина за „Северни ток“ због санкција које су уведене против Русије.
Лого ЕУ на згради седишта Европског парламента у Бриселу - Sputnik Србија, 1920, 13.09.2022
Специјална операција у Украјини
Спутњик сазнаје: ЕУ би могла да ограничи испоруке руског гаса крајем јесени
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала