- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Шта се све дешавало у Хумској

© Фото : Мирослав Тодоровић / ФК ПартизанСтадион Партизана
Стадион Партизана - Sputnik Србија, 1920, 13.09.2022
Пратите нас
Слободан Благојевић, један од људи задужених да прими делегате на изборну скупштину ЈСД Партизан, објаснио је шта се дешавало у Хумској уочи заказане скупштине на којој је требало да буде изабран председник.
Скупштина није ни одржана, напустио ју је кандидат Остоја Мијаиловић, након што појединим делегатима није било дозвољено да уђу.
Убрзо је у просторијама тениског клуба прогласио победу, да би на конференцији Милорада Вучелића, реч добио и Благојевић.
„Суштински, 17 представника удружених клубова ЈСД је ушло у просторије и уредно предало овлашћења и није било никаквих проблема. У том моменту је било 68 гласова, који су сви, укључујући и Остоју Мијаиловића, били унутра са уредном предатим овлашћењима, дали самим тим легитимитет и кворум скупштини која је требало да буде одржана. Стручна служба ЈСД је приметила неке неправилности. Пет представника који су дошли нису имали валидно овлашћење и нисмо могли да прихватимо. Нека су била потписана од лица која нису била овлашћена да заступају клуб, а неки нису имали потпуне податке на овлашћења која су донели. Није била наведена функција лица у клубу из којег су наводно дошли. После доласка свих наведених, појавила су се нека лица са дуплим пуномоћјем. Наравно да нисмо могли да их пустимо у унутра. Покушали смо да им објаснимо да је то немогуће.“
Каже да је Мијаиловић био учесник инцидента.
„Када нисмо дозволили тим лицима која нису имала право и када је господин Мијаиловић вероватно проценио да без тих лица нема већину, наредио је делегатима који су са њим дошли, да напусте скупштину. Они су по команди сви отишли са стадиона. После једног инцидента у ходнику, који је пријављен надлежним органима, скупштински процес је прекинут. Инцидент је настао када је Мијаиловић покушао да отме овлашћења која нису била валидна. Дошло је ту до кошкања, контакта. Све је снимљено и пријављено надлежним органима“, истакао је Благојевић.
Са друге стране, у просторијама Тениског клуба Партизан Мијаиловић је сазвао скуп на ком је, како се тврди, изабран за председника ЈСД Партизан.
„Лично сам им показао да са нама имамо потписе 13 клубова, они седе са нама у просторији, то су представници клубова са овлашћењима - Атлетски клуб, ватерполо клуб, веслачки клуб, гимнастички клуб, клизачки и хокеј клуб, кошаркашки клуб, одбојкашки клуб, рагби клуб, рвачки клуб, стрељачки клуб, тениски клуб, џудо клуб и шаховски клуб. По броју гласова присутних имамо 52 од 93 гласа и имамо кворум за рад и одлучивање и у просторијама Тениског клуба Партизан ћемо наставити скупштину по дневном реду по којем је заказана за данашњи дан и радићемо по дневном реду“, рекао је Мијаиловић.
Како је истакао, „чисто насиље Милоша Вазуре и непознатих људи који су се представили као припадници обезбеђења, спречено је присуство већини делегата, као и да су отимана овлашћења“.
ФК Партизан - Sputnik Србија, 1920, 12.09.2022
СПОРТ
Црно-бели циркус – Мијаиловић се прогласио председником, Вучелић: Нелегално и нелегитимно /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала