Кошаркашка лопта - Sputnik Србија, 1920
Евробаскет 2022
Европско првенство у кошарци 2022. године игра се у четири државе и пет градова, а репрезентација Србије је један од водећих кандидата за висок пласман. Сва дешавања са смотре најбољих кошаркашких селекција Старог континента пратите уз Спутњик спорт.

Легенда у чуду зашто није било Данила – „Лучић и Калинић не могу заједно“

© Фото : ФИБАНикола Калинић
Никола Калинић - Sputnik Србија, 1920, 13.09.2022
Пратите нас
Прослављени српски кошаркаш Мирослав Мића Берић покушао је да објасни разлоге због неочекиване и преране елиминације Србије са Евробаскета од Италије (94:86). Бивши ас сматра да капитен Владимир Лучић и Никола Калинић не могу у исто време да буду на паркету, док је Орловима недостајао прави шутер на великом такмичењу.
Постје они који покушавају да анализирају болно атерирање Орлова у Берлину, док има и оних који су се "сакрили" и не желе (још) да коментаришу неуспех Светислава Пешића и његових 12 изабраника који су представљали Србију на Евробаскету.
Све је ишло ко по лоју, пет од пет у групној фази, а онда фијаско против Италије. Поново су "азури", баш као и у Београду, када су нас оставили без Олимпијских игара, били кобни по Орлове.
Из авиона се видело да Србија не може лако до поена када у игри није Никола Јокић, двоструки узастопни МВП НБА лиге. Ипак, јасно је да једна озбиљна репрезентација, која претендује на европски трон и која је пред пут на ЕП избила у првог фаворита за освајање злата, не може да зависи само од једног човека.
На крају се, нажалост, испоставило да без Јокића на паркету нема ни Србије.
„Дефинитивно нам је фалио шут у утакмици против Италије. Ми смо спомињали, причали смо и претходни пут, сложили смо се да је у овој репрезентацији морао да буде Анђушић. Чист шутер што би рекли и у оваквој форми и то је оно што не разумем. Неке одлуке не разумем. Мислим да он апсолутно има места у овој репрезентацији, поготово у оваквим утакмицама. Ми смо знали да ће доћи меч где Јокић не може да убаци 100 поена и када ће бити повратних шутева. Ми смо 15 до 20 минута играли у тандему Калинић - Лучић“. рекао је Берић и наставио:
„Они апсолутно не могу да играју заједно, толико дуги период поготово. Шутер као шутер, Вања је отворио добро са две тројке и после је нестао. У оној завршници нисмо имали правог шутера. Гудурић је покушао, јесте и он шутер, али не онај прави. У овој констелацији сигуран сам да је Анђушић морао да има места у репрезентацији“, поручио је легендарни Мића Берић у подкасту Са Луком и Кузмом.
С обзиром на то да је Берић упорно причао о Данилу Анђушићу којег селектор Пешић, из њему познатих разлога, није уврстио ни на шири списак национално тима, образложио је да је нови-стари кошаркаш Партизана био најбољи у Београду у поразу од Италије, да је једини практично погађао шутеве, као и да последње три сезоне игра у одличној форми.
Селектор шампионки Европе Марина Маљковић - Sputnik Србија, 1920, 12.09.2022
СПОРТ
Српске лавице преко Истанбула до Сиднеја: „Остварили смо један велики циљ“
Ђанмарко Поцеко - Sputnik Србија, 1920, 12.09.2022
Евробаскет 2022
Србија је пала на стару „превару“
Дејан Бодирога и Пеђа Стојаковић прослављају победу у финалу Светског првенства у кошарци 2002. у Индијанаполису, САД - Sputnik Србија, 1920, 12.09.2022
СПОРТ
Креће Бодирогина ера у Евролиги
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала