- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Укључио се Шојгу: Русија и Јерменија ће се позабавити ситуацијом на граници са Азербејџаном

© Пресс-служба Минобороны РФ / Уђи у базу фотографијаСегеј Шојгу
Сегеј Шојгу - Sputnik Србија, 1920, 13.09.2022
Пратите нас
Министри одбране Јерменије и Русије Сурен Папикјан и Сергеј Шојгу током телефонског разговора договорили су се да предузму мере за стабилизацију ситуације на јерменско-азербејџанској граници, саопштио је јерменски војни ресор.
„Министар одбране Јерменије предочио је свом руском колеги ситуацију која је настала као резултат велике агресије Азербејџана на суверену територију Јерменије. Папикјан и Шојгу договорили су се да предузму неопходне кораке за стабилизацију ситуације“, саопштено је на сајту јерменског Министарства.
Истовремено, азербејџански медији јављају да су Баку и Јереван постигли споразум о прекиду ватре од 9.00 часова по локалном времену.
Раније је Јереван саопштио да је азербејџанска војска гађала територију Јерменије уз примену артиљерије и беспилотних летелица. Саопштено је да има мртвих и рањених. Са друге стране, Баку је оптужио Јерменију за напад на азербејџанску војску на граници.
Јерменски војник самопроглашене републике Нагорно-Карабах поред рова на првој линији на граници са Азербејџаном, 25. октобра, 2012. године - АРХИВКСА ФОТОГРАФИЈА - Sputnik Србија, 1920, 13.09.2022
РУСИЈА
Јерменија затражила помоћ од Русије, ОДКБ и СБ УН: Обавештен Путин, настављају се борбе
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала