- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Додик: Република Српска мора да одбаци мешање у унутрашње ствари

© Sputnik / Максим Дурнев / Уђи у базу фотографијаМилорад Додик
Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 14.09.2022
Пратите нас
Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је да Република Српска мора да одбаци антиуставну резолуцију Бундестага и мешање у унутрашње ствари Српске и БиХ, због чега је потребно да данас буде показан јединствен став у Народној скупштини и послата јасна порука да немачка политика не сме да крши Дејтонски споразум.
„Немачка јесте велика и моћна земља, али то не значи да се морамо клањати сваком ко покушава да нас направи мање вредним. Њихова спољна политика усмерена је само на подршку Муслиманима“, навео је Додик.
Он је навео да као српски члан Председништва БиХ, изабран са територије Републике Српске, не може да прихвати именовање амбасадора за којег унапред зна да ће спроводити антидејтонску политику своје земље, која има за циљ укидање Републике Српске.
„То је ударац на наше виталне интересе“, нагласио је Додик на Инстаграму*.
Према његовим речима, опозиција најавом да угрожавање ентитетског интереса на овом питању неће подржати, показује поданичку политику или неразумевање тренутне политичке ситуације.
„Без гласова опозиције агреман новом немачком амбасадору не може бити ускраћен, важно је да народ види ко то жели, а ко је против тога“, рекао је Додик.
Народна скупштина Републике Српске данас ће разматрати Предлог одлуке о потврђивању изјаве српског члана Председништва БиХ Милорада Додика о проглашењу Одлуке о давању агремана амбасадору Немачке у БиХ веома штетном по виталне интересе Републике Српске, преноси РТРС.
*(Активности „Мета“ - друштвене мреже Фејсбук и Инстаграм забрањене су у Русији као екстремистичке)
Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 13.09.2022
РЕГИОН
Додик: БиХ није близу чланства у НАТО-у, РС да одбаци антиуставно деловање Бундестага
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала