- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Дума открила против којег главног руског адута се Запад сада бори

© Sputnik / Максим Блинов / Уђи у базу фотографијаЗграда Државне думе Русије
Зграда Државне думе Русије - Sputnik Србија, 1920, 14.09.2022
Пратите нас
Многе земље већ схватају да је Запад својим хушкањем довео Русију до почетка специјалне војне операције у Украјини, саопштио је заменик председника Државне думе Борис Чернишов. Он је открио и која је то главна руска конкуретна предност против које се Запад тренутно бори.

„Сигуран сам да велика већина земаља данас већ схвата да су управо тим хушкањем, тим подстрекивањем оне и довеле нашу земљу до почетка специјалне војне операције. То је апсолутна чињеница. У разговору са посланицима, дипломатама других држава, они и сами то кажу: ‘Све је управо тако. Да нисте ви кренули, Украјини би једноставно дали нуклеарно оружје. Тада би наступила глобална светска криза’. То је недопустиво“, истакао је Чернишов на међународном мултимедијском прес центру медијске групе Росија севодња.

Он је такође додао да се Запад тренутно бори против главне руске конкурентне предности – културе и да западне земље од почетка специјалне операције покушавају да дискредитују и пониште руску културу.
„Тренутно се води борба против наше главне конкурентске предности, а то нису само гас и нафта. Пре свега, то су ресурси руске културе. Који је био главни циљ западних земаља пре и после почетка специјалне операције? Дискредитовати, поништити руску културу, поништити Русију“, истакао је премијер.
Он је додао да су сада веома важни пријатељски и партнерски односи са ДНР, ЛНР, Абхазијом, Јерменијом, Белорусијом, Казахстаном и другим земљама.
Раније је руски председник Владимир Путин изјавио да су покушаји поништавања руске културе и Русије узалудни и сви који другачије мисле нису научили лекције из историје.

Специјална војна операција

Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ. Путин је истакао да је циљ операције „заштита људи који су већ осам година изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“ и да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.
Министарство одбране Русије редовно наглашава да руска војска не наноси никакве ударе по градовима Украјине: војна инфраструктура се онеспособљава високопрецизним средствима.
Саветник руског председника за културу Владимир Толстој - Sputnik Србија, 1920, 02.07.2022
КУЛТУРА
Културни рат Запада против Русије много опаснији од економског и политичког
Лик Владимира Зеленског на мајици његовог присталице - Sputnik Србија, 1920, 21.08.2022
РУСИЈА
Пројекат „Русофобија“: Уништавање дубоке и скривене суштине
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала