Кошаркашка лопта - Sputnik Србија, 1920
Евробаскет 2022
Европско првенство у кошарци 2022. године игра се у четири државе и пет градова, а репрезентација Србије је један од водећих кандидата за висок пласман. Сва дешавања са смотре најбољих кошаркашких селекција Старог континента пратите уз Спутњик спорт.

Шок – Пољаци елиминисали Дончићеву Словенију!

© Фото : ФИБАЛука Дончић
Лука Дончић - Sputnik Србија, 1920, 14.09.2022
Пратите нас
Кошаркаши Пољске направили су велико изненађење тако што су победили Словенију у четвртфиналу Европског првенства. Водили су 19 разлике на полувремену и на крају су успели да издрже и славе са 90:87! Заиста огромно изненађење!
Херој победе свакако је Матеуш Понитка који је уписао трипл-дабл, укупно трећи у историји Европских првенстава. Пре њега су до извели само Тони Кукоч и Андреј Мандаке.
Завршио је дуел са 26 поена, 16 скокова и 10 асистенција! Укупан индекс корисности - 41.
Све вести са Евробаскета пратите у нашем специјалу.
Све се завршавало у последњих пола минута, Пољаци су водили, па себи загорчали живот, да би Препелич упропастио последњи напад и ту је био крај за Словенце.
Поред Понитке одлични су били и Соколовски и Слотер са по 16 поена. Код Словенаца су најбољи били Чанчар са 21, Драгић са 17 и Дончић са 14.
Европа ће добити новог владара!
Пољаци су од самог старта дали Словенцима до знања да нису дошли само да учествују у мечу, а онда је уследила феноменална друга четвртина у којој је Словенија била у минусу од чак 23 поена!
Невероватно прво полувреме одиграли су Пољаци. Довољно је само рећи да су Словенцима убацили чак 58 поена и на тај начин првака Европе ставили у изузетно тежак положај.
Али, оно што се догодило у трећој четвртини је све променило. Словенци су направили серију 21:3 и потпуно се вратили у игру на 10 минута пре краја утакмице....
Када се Словенија вратила деловало је да Пољаци немају шансе, али... Издржали су и пласирали су се у полуфинале Евробаскета где ће играти против Француске.
Невероватно првенство пуно изненађења!
Симоне Фонтекио Француска-Италија - Sputnik Србија, 1920, 14.09.2022
Евробаскет 2022
Французи опет добили „изгубљено – Триколори у полуфиналу!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала