- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Кецмановић пао јуначки, Шпанија лако до победе

© Фото : Србија опенМиомир Кецмановић
Миомир Кецмановић - Sputnik Србија, 1920, 14.09.2022
Пратите нас
Миомир Кецмановић поражен је од Роберта Баутисте Аугута у два сета са 7:6, 7:6, у другом мечу групне фазе Дејвис купа који Србија игра против Шпаније. Домаћин је тако стигао до другог поена и победе у окршају са нашим тимом у Валенсији, па ће окршај дублова који следи бити само пука формалност.
Исход овог меча вероватно је одлучио маратонски први сет у коме смо видели неколико преокрета. Кецмановић је после раног брејка на старту водио са 3:1, али је Аугут успео да добије три везана гема и поведе са 4:3.
Потом се играло гем за гем све док на семафору није стајало 6:6, мада је Шпанац имао и сет лопту коју је Миша спасио у том 12. гему.
У тај-брејку се боље снашао Аугут који је после изједначења на 5:5 искористио грешку Кецмановића и потом атрактивним сервис-волејом добио први сет на одушевљење домаће публике.
Изгубљени сет деморалисао је нашег тенисера који је одмах на старту доживео брејк.
Потом се играло гем за гем, све до шестог и седмог када су ривали разменили брејкове, али је Миша, иако је заостајао за Шпанцем, показивао жељу да се бори до краја и проба да се врати у меч.
И успео је Кецмановић да направи брејк када га нико није очекивао. Аугут је сервирао за победу при резултату 5:4, али је Србин са неколико сјајних потеза увео меч у егал. И други сет је после велике борбе отишао у тај-брејк, а тамо је опет бољи био Шпанац који је славио са 7:5 и свом тиму донео коначну победу у овом дуелу.
После другог пораза српских тенисера јасно је да је Шпанија уписала прву победу у групи против репрезентације Србије, па ће дубл меч који почиње касније бити само пука формалност ревијалног карактера.
За дубл су из табора Србије пријављени Никола Ћаћић и Миомир Кецмановић (мада је питање да ли ће овај други играти због умора), док су на другој страни пријављени Гранољерс и Мартинез.
Standings provided by SofaScore LiveScore
 Ласло Ђере - Sputnik Србија, 1920, 14.09.2022
СПОРТ
Ђере испустио Шпанца и први бод за Србију у Дејвис купу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала