- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски патријарх објаснио до чега је довео покушај да се изгради свет без моралних вредности

© Пресс-служба Патриарха Московского и всея Руси / Уђи у базу фотографијаРуски патријарх Кирил
Руски патријарх Кирил - Sputnik Србија, 1920, 14.09.2022
Пратите нас
Савремени изазови и покушаји да се изгради свет без ослањања на моралне вредности довели су не само до губитка појма правде у међународним односима, него и до жестоке конфронтације и војних сукоба, изјавио је патријарх московски и целе Русије Кирил.

„Изазовима, које је проузроковала пандемија вируса корона, прикључили су се прехрамбени, енергетски и економски проблеми, изазвани покушајима да се изгради свет без ослањања на моралне вредности. У последње две деценије ти покушаји су довели не само до губитка појма правде у међународним односима, него и до жестоке конфронтације, војних сукоба, ширења тероризма и екстремизма у различитим деловима света“, наводи се у обраћању патријарха учесницима VII конгреса лидера светских и традиционалних религија који се одржава у Казахстану.

Према речима патријарха Кирила, данас је људима „теже него икад да се оријентишу у мору информација, да се одупру идеолошким сугестијама, да одрже трезвен ум и душевни мир“.
„Могућност вођења дијалога у садашњим тешким околностима је веома драгоцен ресурс. То је важан корак ка решавању постојећих проблема. Сигуран сам да миротворни дијалог верских поглавара, заједно са њиховим утицајем на умове и срца људи, може и треба да помогне у превазилажењу изазова нашег времена, хармонизацији међународних односа, успостављању праведног светског поретка“, поручио је руски патријарх.
Патријарх Кирил - Sputnik Србија, 1920, 04.09.2022
РУСИЈА
Руски патријарх: Тешко је богатом човеку да уђе у рај - поделите шта имате
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала