- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Већина руске делегације и даље без америчких виза за седницу Генералне скупштине УН, Москва чека

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICГенерална скупштина Уједињених нација
Генерална скупштина Уједињених нација - Sputnik Србија, 1920, 14.09.2022
Пратите нас
Већина руске делегације, која би требало да учествује у седници Генералне скупштине УН, није добила америчке визе, рекао је стални представник Русије при УН Василиј Небензја.

„Једном делу делегације који путује са министром дали су визе. Већини нису издате визе. Чекамо, данас је среда. Чекамо да америчке власти одобре визе за делегацију која путује на дебату Генералне скупштине на високом нивоу“, рекао је Небензја.

Такође је рекао да Русија неће подржати иницијативу Кијева да се дозволи украјинском председнику Владимиру Зеленском да се обрати Генералној скупштини УН путем унапред снимљене видео поруке.
„То је још једно кршење правила. Он лепо путује по земљи, посећивао је своје области, а овде не може да дође. Ако не можеш да дођеш, пошаљи свог представника који ће се обратити на Генералној скупштини. То је још један прекршај. Наравно, ми не подржавамо ту одлуку“, рекао је Небензја.
Руски министар спољних послова Сергеј Лавров и део руске делегације која би требало да учествује на 77. заседању Генералне скупштине УН добили су у уторак америчке визе. Заседање Генералне скупштине УН биће одржано од 20. до 26. септембра у Њујорку.
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 10.09.2022
РУСИЈА
Лавров о визама: Дужност Гутереша да свим делегацијама осигура учешће на Генералној скупштини УН
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала