Кошаркашка лопта - Sputnik Србија, 1920
Евробаскет 2022
Европско првенство у кошарци 2022. године игра се у четири државе и пет градова, а репрезентација Србије је један од водећих кандидата за висок пласман. Сва дешавања са смотре најбољих кошаркашких селекција Старог континента пратите уз Спутњик спорт.

Пољски херој избацио брата из репрезентације

© Фото : ФИБАМатеуш Понитка
Матеуш Понитка - Sputnik Србија, 1920, 15.09.2022
Пратите нас
Матеуш Понитка, јунак репрезентације Пољске која је избацила Словенију са Евробаскета, лако је могао да остави на цедилу саиграче и то због рођеног брата Марсела са којим није желео да буде у истом тиму. Матеуш и Марсело су у изузетно лошим односима, а селектору Игору Милинчићу постављен је ултиматум.
На списку репрезентације Пољске пред пут на Евробаскет требало је да стоји и име Марсела Понитке, али у том случају Матеуш не би играо.
Иако рођена браћа њих двојица се не подносе и за Матеуша је било готово немогуће да обојица играју за репрезентацију, а сукоб траје годинама.
„Желим да испричам о сукобу не само са мном, већ и са целом породицом, у којем Марсел и наши родитељи непрестано праве жртве једни од других. Отишао сам сам од куће са 19 година. Од тада су родитељи стално вређали мене и супругу, а касније им се придружио и Марсел. Предуго сам ћутао о свему и никада нисам говорио о Марселу. Људи обожавају Марсела, али нико не зна истину коју сада треба рећи“,открио је Матеуш.
Када су му родитељи окренули леђа, Марсел их је подржао и тако је Матеуш остао без подршке готово целе породице.
„Добио сам ултиматум од родитеља: или они или моја жена. Изабрао сам љубав и особу која брине о мени сваки дан последњих 10 година. И онда је почела њихова освета. Моји родитељи су у сукобу са целом породицом осим једног стрица који живи на селу и није у потпуности свестан шта се десило“, испричао је Матеуш.
Пољски ас истакао је да је желео да остане са братом у добрим односима, али му је Марсел окренуо леђа.
„Имам текстове који су за нас били вулгарни и увредљиви. Упозорио сам Марсела да ће родитељи учинити све да ме изолују јер нисам урадио оно што су они желели. Нажалост, Марсел је изабрао другачији пут. Па ипак, када му је била потребна моја помоћ, укључујући и финансијску, никада га нисам одбио. У овом тренутку не постоји начин да се оконча сукоб и не могу да замислим да играм са њим у истом тиму. Ако селектор одлучи да ће Марсел бити кориснији тиму, радо ћу уступити своје место у екипи“, испричао је Матеуш уочи турнира.
Са друге стране Марсел је истакао да није крив за сукоб и да би волео да Матеуш и он реше проблеме.
Не осећам се кривим због целе ове ситуације и не разумем зашто ме Матеуш по сваку цену дискредитује и стоји на путу мојој каријери. Немам шта да кријем. Ако се Матеуш осећа угрожено, боље је да седнемо лепо за исти сто и расправимо све као два мушкарца, а не да играмо игра“, рекао је Марсел .
Пољско славље - Sputnik Србија, 1920, 15.09.2022
Евробаскет 2022
Историју не пишу звезде /видео/
Србија и Пољска - Sputnik Србија, 1920, 15.09.2022
Евробаскет 2022
Пољска бајка – велика као лубеница и месец
Лука Дончић - Sputnik Србија, 1920, 15.09.2022
Евробаскет 2022
Краљ остао без круне
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала