Кошаркашка лопта - Sputnik Србија, 1920
Евробаскет 2022
Европско првенство у кошарци 2022. године игра се у четири државе и пет градова, а репрезентација Србије је један од водећих кандидата за висок пласман. Сва дешавања са смотре најбољих кошаркашких селекција Старог континента пратите уз Спутњик спорт.

Лука је прво био љут, а онда је признао: Ужасно, изневерио сам своју земљу!

© Фото : ФИБАЛука Дончић Словенија
Лука Дончић Словенија - Sputnik Србија, 1920, 15.09.2022
Пратите нас
Нема краја изненађењима на Евробаскету, пошто је Пољска као тотални аутсајдер успела да елиминише Словенију (90:87), предвођену НБА асом Луком Дончићем. Ас Даласа био је бесан због пораза у четвртфиналу и пролетео је поред новинара у микс зони, да би касније када се глава мало охладила, на конференцији поручио да је подбацио и издао своју земљу.
Лука је био надомак трипл-дабл учинка на шта је навикао кошаркашки свет у НБА лиги, али су Пољаци тимском игром успели да зауставе њега, Драгића, Чанчара и остале.
Успели су Словенци да се врате и да надокнаде минус од 23 поена, фантастичном одбраном и игром у трећој четвртину коју су добили резултатом 24:6, али су на крају ипак пали пред Пољацима.
Све вести са Евробаскета пратите у нашем специјалу.
Убацио је Дончић 14 поена, уз шут из игре 5/15, имао је 11 скокова и седам асистенција, али је меч завршио пре времена због пет личних грешака, а имао је и шест изгубљених лопти.
У неколико наврата био је бесан и црвен у лицу, што га је пратило током читавог Евробаскета, да би три минута пре краја морао да се пресели на клупу због пет личних.
Нисам био на 100 одсто својих могућности. Примио сам инјекцију у трећој четвртини, носио сам се са многим стварима на овом турниру. Наравно, то није оправдање. Играо сам ужасно! Изневерио сам свој тим, изневерио сам читаву земљу. Морао сам боље. Одговорност је на мени. Увек ћу представљати своју земљу ако будем здрав. Увек ћу играти за репрезентацију“, рекао је Лука.
Дончић је на крају прихватио пораз као чињенично стање ствари и упутио је честитку кошаркашима Пољске које је предводио невероватни Матеуш Понитка (26 поена, 16 скокова и 10 асистенција).
„Честитке Пољској. Одиграли су невероватан меч, од првог до последњег тренутка. Велики успех за њих, наша екипа није ушла у утакмицу онако како смо желели. Енергија није била као на претходним мечевима. Успели смо да се вратимо и да надокнадимо велики заостатак, али смо на крају поражени. Не мислим да смо их потценили, на Евробаскету је било сјајних утакмица“, рекао је ас Словеније и Далас Маверикса.
Лука Дончић - Sputnik Србија, 1920, 14.09.2022
Евробаскет 2022
Дончић се љути, Пољаци славе /видео/
Лука Дончић - Sputnik Србија, 1920, 14.09.2022
Евробаскет 2022
Шок – Пољаци елиминисали Дончићеву Словенију!
Италија - Француска - Sputnik Србија, 1920, 14.09.2022
Евробаскет 2022
Поцеко се „залетео“ на српског судију /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала