- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Лукашенко: Време је и да Белорусија постане чланица "шангајске породице"

© Sputnik / Екатерина Чеснокова / Уђи у базу фотографијаАлександра Лукашенко
Александра Лукашенко - Sputnik Србија, 1920, 15.09.2022
Пратите нас
Белорусија, која је тренутно посматрач, одлучила је да постане пуноправни члан „шангајске породице“, рекао је председник Александар Лукашенко на састанку са генералним секретаром ШОС Џанг Мингом у Самарканду.
"Радећи као посматрач у организацији, одлучили смо да је време да постанемо пуноправни члан наше 'шангајске породице'. Знам да сте нас подржавали и подржавате на овом путу. И веома смо вам захвални за ово“, рекао је шеф државе.
Он је подсетио да је Белорусија почела да сарађује са ШОС пре 12 година, када је та организација „само покушавала да се уклопи у светски поредак“.
„Тада је ШОС била још млада организација... Сада се Шангајска организација за сарадњу је будућност, веома утицајан пол“, нагласио је Лукашенко.
Минск је ове године званично поднео захтев за улазак у ШОС као пуноправни члан. Планирано је да то буде разматрано на самиту у Самарканду.
Белоруски лидер борави у радној посети Узбекистану како би присуствовао самиту Шангајске организације за сарадњу, који се одржава од 15. до 16. септембра.
Застава Шангајске организације за сарадњу - Sputnik Србија, 1920, 15.09.2022
СВЕТ
Иран потписао меморандум о обавезама у Шангајској организацији за сарадњу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала