- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Наставак преговора о новој влади Црне Горе сјутра

© Sputnik / Бобан НововићСастанак парламентарне већине у Цреној Гори
Састанак парламентарне већине у Цреној Гори  - Sputnik Србија, 1920, 15.09.2022
Пратите нас
Састанак старе парламентарне већине о формирању владе завршен је, и наставиће се сјутра. Посланик Праве Црне Горе Марко Милачић, казао је након састанка да ће преговори бити настављени у петак у 10 часова након што партије дођу са коначним ставовима поводом формирања Владе.
Он је истакао да су данас видјели одређене уступке субјеката који су показали добру вољу.
Политички субјекти који су освојили већину на изборима 2020. године наставили су данас преговоре о формирању нове владе, али је након сат дата пауза. На данашњи састанак нијесу дошли лидери ГП УРА Дритан Абазовић и Демократа Алекса Бечић.
Састанку су присуствовали Андрија Мандић лидер Нове, Милан Кнежевић ДНП-а, Небојша Медојевић ПзП-а, Драган Краповић, Данило Шарановић и Зденка Поповић из Демократа, Владимир Јоковић предсједник СНП-а, Милош Конатар и Зоран Микић из ГП УРА, Миодраг Лекић лидер Демос-а, Горан Даниловић Уједињене Црне Горе, Марко Милачић Праве Црне Горе, Максим Вучинић предсједник Радничке партије и Срђан Павићевић лидер ЦИВИС-а.
У паузи представници партија изнијели су поједине детаље и понуде са првог дијела данашњег састанка.
РЕГИОН
Лекић прихватљив, али УРА, СНП и мањине желе да контролишу већину црногорске владе
Извршни директор Грађанског покрета УРА Зоран Микић позвао је колеге Демократског фронта (ДФ) и Демократске Црне Горе да се договоре и кажу шта мисле да припада коалицији „Црно на бијело“. На конференцији за медије је поручио да су спремни да одустану од „контролног пакета“, али не и од борбе против организованог криминала.
Потпредсједник и посланик Демократске Црне Горе Драган Краповић оцијенио је да је позив ГП УРА, да Демократе и Демократски фронт дају своје предлоге за ресоре, најприземнија манипулација и непоштовање грађана Црне Горе. Истакао је да је у одређеним ресорима било преклапања ДФ-а и ГП УРА.
Лидер Уједињене ЦГ Горан Даниловић казао да је су сви добили данас прилику да се изјасне о ресорима које желе у будућој Влади.
Предсједник Праве Црне Горе Марко Милачић саопштио је да су представници Демократског фронта (ДФ) и Демократа дали своје предлоге за ресоре за које су заинтересовани, те да су исто урадили и из ГП УРА. Нагласио је да су током паузе у разговорима представници ГП УРА одржали конференцију за медије и саопштили, како је рекао, низ неистина.
Подсјећамо, на претходном састанку усаглашено је да кандидат за мандатара буде Миодраг Лекић.
Пред почетак састанка Демократска Црна Гора саопштила је да чине посљедњи уступак и да се одричу и безбједносног сектора у 44. Влади Црне Горе.
Лидер Грађанског покрета УРА Дритан Абазовић казао да су тражили да добију сектор безбједности и да са Социјалистичком народном партијом и мањинским странкама имају „контролни пакет“ у влади, односно једно министарство више.
Предсједник Црне Горе Мило Ђукановић данас ће почети консултације о мандатару за састав нове владе и разговараће са Демократском партијом социјалиста, Демократском Црном Гором и Демократским фронтом.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала