- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Федерер иде у пензију после Лејвер купа! /видео/

© AP Photo / Kirsty WigglesworthРоџер Федерер
Роџер Федерер - Sputnik Србија, 1920, 15.09.2022
Пратите нас
Роџер Федерер је објавио да ће се пензионисати из професионалног тениса после Лејвер купа.
Један од најбољих тенисера свих времена се последњих година мучио са повредама и покушавао је да се врати на терен, али је одлучио да је време за крај.
„Лејвер куп наредне недеље у Лондону ће бити мој последњи турнир у АТП серији. Играћу још тениса у будућности, наравно, али не на Гренд слемовима или у такмичењу“, навео је Федерер.
Швајцарац је истакао да је у претходне три године имао велике проблеме са повредама због чега је морао и на операције.
„Много сам радио да бих се вратио у такмичарску форму, али знам лимите и капацитете мог тела и последња порука је била јасна. Имам 41 годину, одиграо сам више од 1.500 мечева кроз претходне 24 године, али сада морам да признам да је време да окончам своју такмичарску каријеру“, закључио је Федерер.
Лејвер куп, већ традиционално такмичење између тимова Европе и света, играће се од 23. до 25. септембра, а учествоваће и Новак Ђоковић.
Федерер ће завршити каријеру са 20 освојених Гренд слем титула, укупно 103 трофеја и једном Дејвис куп победом 2014. године.
Недавно је у емисији Миљанов корнер и о Федереру говорио бивши селектор Дејвис куп репрезентације Србије Богдан Обрадовић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала