- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Русија ће се штитити свим средствима ако САД испоруче Кијеву далекометне ракете

© Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаПортпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова
Портпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова - Sputnik Србија, 1920, 15.09.2022
Пратите нас
Уколико Сједињене Америчке Државе буду испоручиле Украјини ракете великог домета, Вашингтон ће постати непосредан учесник у сукобу. У том случају Москва ће имати право да штити своју територију свим расположивим средствима, изјавила је портпаролка Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова.
„Сједињене Америчке Државе и њихови савезници, који испоручуку оружје кијевском режиму, практично постају саучесници у његовим ратним злочинима. Ако Вашингтон донесе одлуку о испорукама ракета великог домета Кијеву, он ће прећи црвену линију и постати непосредан учесник у сукобу. Ми имамо право да штитимо своју територију свим расположивим средствима“, рекла је Захарова на конференцији за новинаре.
Према њеним речима, „евентуалне испоруке наоружања кијевском режиму су упоредиве са ситуацијом, у којој су земље Европе размештале копнене ракете америчке производње које су раније биле забрањене Споразумом о ракетама средњег и кратког домета које могу да гађају циљеве на руској територији“.
„Уз такав сценарио ми ћемо бити принуђени да адекватно реагујемо. Мислим да је то очигледно. Такав неодговоран корак ће имати крајње дестабилишући карактер, допринеће додатном расту напетости и провоцирати трку у наоружању. Разумемо да је Вашингтон изабрао политику глобалне дестабилизације ситуације у свету. То видимо у разним регионима света – у Азији, Евроазији, Европи, Африци“, додала је Захарова.
Марија Захарова - Sputnik Србија, 1920, 14.09.2022
Специјална операција у Украјини
Захарова: Уколико западне земље наставе да помажу Украјини – то ће их опустошити
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала