- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Захарова: Уколико западне земље наставе да помажу Украјини – то ће их опустошити

© Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаМарија Захарова
Марија Захарова - Sputnik Србија, 1920, 14.09.2022
Пратите нас
Предлози изнети у украјинском пројекту о безбедносним гаранцијама о наставку војне и финансијске помоћи западних земаља Кијеву ће их „опустошити“, сматра портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

„Довести у потпуну зависност западне земље, обавезујући их да наставе са огромном помоћи кијевском режиму ће их опустошити. Замислите то се предлаже државама које сада брину како да преживе зиму. Замислите – говоримо о развијеним земљама“, нагласила је она.

Она је објаснила да државе брину због предстојеће зиме не због тога што је неки метеор збрисао са лица земље енергетику ових држава и не зато што су се излили Рајна, Дунав, Средоземно море изашло из корита и потопило електране.

„Не због тога, већ зато што је невоља дошла нагло у виду вашингтонских учитеља који су говорили Европској унији како да живе и шта да раде. А сада, развијене државе су моментално склизнуле на ниво неразвијених земаља, које не знају како да се угреју“, објаснила је Захарова.

Она је додала да се земљама које су се већ нашле у таквом положају „нуди тако страшно ропство да се својом крвљу обавежу на ужас без краја“.
Кабинет украјинског лидера Владимира Зеленског објавио је нацрт „Кијевског споразума о безбедности“ – нацрта документа о давању међународних гаранција Кијеву. Између осталог, уз нацрту документа се наводи да земље које потпишу украјинске безбедносне гаранције биће дужне да пруже Украјини војну помоћ у случају агресије против ње.
Раније је заменик председника Савета безбедности РФ Дмитриј Медведев изјавио да кијевски режим наставља да измишља неке „безбедносне гаранције“ за будућност, али је јасно да их Украјини не могу дати никакви суседи.
О томе колико ће дубока бити економска криза која почиње у Европској унији говорили смо у емисији Нови Спутњик поредак:
Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова - Sputnik Србија, 1920, 08.09.2022
Специјална операција у Украјини
Захарова: Зеленски спреман на све да би сачувао војну подршку САД
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала