Кошаркашка лопта - Sputnik Србија, 1920
Евробаскет 2022
Европско првенство у кошарци 2022. године игра се у четири државе и пет градова, а репрезентација Србије је један од водећих кандидата за висок пласман. Сва дешавања са смотре најбољих кошаркашких селекција Старог континента пратите уз Спутњик спорт.

„Чудо“ које су појели скакавци

© Фото : ФИБАРепрезентација Пољске
Репрезентација Пољске - Sputnik Србија, 1920, 16.09.2022
Пратите нас
Прво полуфинале Европског првенства донело је борбу Давида и Голијата, али овога пута аутсајдер у виду Пољске није имао никакве шансе против Француске. Триколори су доминирали од првог до последњег минута и учинили су меч мање интересантним. Могуће чудо су „појели скакавци“.
Четвртфинале у ком је Пољска изненадила Словенију донело је једно од највећих изненађења у историји Европских првенстава, али је зато и значило да ће полуфинале бити мање занимљиво. И то се обистинило.
Јасно је свима да су се Пољаци нашли у полуфиналу игром среће, али и својом сјајном партијом у четвртфиналу. Прво су прошли групу у којој се нашла и Србија, а онда су имали срећу да им противник у осмини финала буде Украјина.
Да су ту наишли на неке јаче репрезентације попут Немачке или можда Италије, вероватно би завршили учешће.
Када су видели да могу да направе резултат, да изненаде Словенце, то су на крају и урадили. Одиграли су фантастичан дуел и послали заслужено Словенију кући.
Само, Пољаци нису репрезентација која може из меча у меч да показује такав ниво кошарке, па се то одразило у полуфиналу.
Француска је добила поклон, уместо са Словенцима борили су се с Пољацима и тако убедљивом победом већ обезбедили медаљу.
Пољска није одиграла на нивоу полуфинала Евробаскета. Објективно, она и нема тај квалитет. Самим уласком међу прве четири екипе Старог континента пребацили су очекивања и то вишеструко.
Пољска и Француска - Sputnik Србија, 1920, 16.09.2022
Евробаскет 2022
Французи у финалу Евробаскета, дебакл Пољака /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала