- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

ШОС позива на јачање сарадње у области одбране и безбедности

© Sputnik / POOL / Уђи у базу фотографијаВладимир Путин и Си Ђинпинг
Владимир Путин и Си Ђинпинг - Sputnik Србија, 1920, 16.09.2022
Пратите нас
Земље Шангајске организације за сарадњу (ШОС) намеравају да јачају сарадњу у области одбране и безбедности, наведено је у заједничкој декларацији усвојеној по завршетку самита ШОС-а у Самарканду.
Земље ШОС-а су, такође, потврдиле важност редовног одржавања заједничких војних антитерористичких командно-штабних вежби „Мировна мисија“ ради повећавања нивоа сарадње у борби против оружаних формација међународних терористичких организација и усавршавања метода борбе против тероризма, наведено је у документу.
Чланице организације оцењују као негативно једнострано повећавање количине система глобалне противракетне одбране.
„Земље-чланице поново скрећу пажњу на то да то што поједине државе или групе држава једнострано и неограничено повећавају количину система глобалне противракетне одбране негативно утиче на међународну безбедност и стабилност. Сматрамо да је недопустиво штитити сопствену безбедност на рачун безбедности других држава“, наведено је у тексту декларације.
У документу је, такође, наведено да чланице ШОС-а потврђују да нису усмерене против других држава и међународних организација и да делују у складу с принципима Повеље Уједињених нација, Повеље ШОС-а и међународног права.
Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 16.09.2022
РУСИЈА
Лидери ШОС-а - једностране санкције погоршавају светску прехрамбену кризу /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала