- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Надлежни за дигнитет“ послали судију у пензију: „Цео свет је чуо за село Врњци, промените одлуку!“

© Sputnik / Лола ЂорђевићФудбалска лопта
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 16.09.2022
Пратите нас
Фудбалски судија Стефан Лазовић је „режирао“ снимак који је прославио село Врњци, али је њему донео доживотну забрану бављења арбитарским послом.
Како је пренео Спорт клуб, судија из Краљева је дан после утакмице у Врњцима, где је консултовао „ВАР технологију“, односно мобилни телефон једног од навијача како би проверио спорну ситуацију, завршио судијску каријеру.
„Секретаријат Струковне организације судија Фудбалског савеза Рашког округа, по хитном поступку, избрисао је Лазовића са листе. Лазовић је и раније, због комичног понашања, скидан са листе, а после молбе је враћен, захваљујући ванредним мерама у ФС Рашког округа“, пише Спорт клуб.
Наводи се и да су новоформирани органи у ФС Рашког округа „задужени да воде бригу о школовању млађих кадрова и дигнитету судијске школе, по хитном поступку избрисали Лазовића са списка Међуопштинске лиге“.
Друга страна приче гласи другачије... Налог фтбл.србија, који је и прославио судију Лазовића, објављивањем снимка, пружа подршку младом арбитру.
„Како је могуће да нема казне за делегата и друге надлежне? Како је могло да се допусти одигравање утакмице без једног помоћног судије? Ко је ту одговоран? То што је погледао снимак и преиначио одлуку само говори о томе да је желео да све буде поштено, говори о томе да није робовао својој сујети, него је признао и исправио грешку. Снимак је обишао свет и сада су милиони људи чули за тамо неке фудбалске клубове Поповић и Аполон, као и село Врњци. Апелујемо на судијску организацију и надлежне, сада ви преиначите одлуку! Нека и код вас проради ВАР систем и укините казну“, наведено је.
Подршку младом судији пружио је и бивши репрезентативац Србије Немања Матић.
Фудбалска лопта  - Sputnik Србија, 1920, 15.09.2022
СПОРТ
Урнебесни видео: Спектакуларни ВАР систем у нижој лиги Србије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала