Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић о шетњи у оквиру „Европрајда“: Поштоваће се закон и одлука МУП

© Sputnik / Лола ЂорђевићПредседник Србије Александар Вучић
Председник Србије Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 16.09.2022
Пратите нас
Када је у питању шетња у оквиру "Европрајда" мислим да ће се поштовати закон и одлука Министарства унутрашњих послова, казао је председник Србије Александар Вучић
"Мислим да ће се поштовати закон и одлуке Министарства унутрашњих послова. Стварно нисам улазио у све детаље и то је све што могу да вам кажем. Нећу да се бавим покварено наметнутом темом српском народу. И они који су за и они који су драматично против, сви заједно учествују у хибридном рату против Србије", рекао је Вучић за Пинк одговоарајући на питање о последњим изјавама представника "Европрајда" у Београду који саопштили нову руту шетње.
Он је додао да због тога сада мора да се бави безначајним темама, уместо онима које су важне, као и да не може да схвати да неко даје себи за право да може да шета, а онај други не може.
„Замолили смо их да не шетају овога пута, а они су вређали Ану Брнабић да је бедница. И онда разумете зашто сам ја ова два дана у Скупштини Србије крчмио пут слободној, пристојној Србији, Србији која ће да победи оба та екстремна дела и на левици и на десници. Потребна нам је нормална Србија“, истакао је Вучић.
Зашто Запад инсистира на томе да се у Србији одржи „Европрајд“ и у којој мери је питање људских права и слобода политизовано за Спутњик је анализирао Душан Пророковић у ауторској емисији „Пророк“:
Парада поноса у Београду - Sputnik Србија, 1920, 16.09.2022
СРБИЈА
Представници „Европрајда“ предали Влади Србије петицију и саопштили нову руту шетње
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала