Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Амбасада САД о „Европрајду“: Неспоран знак напретка Србије

© Фото : Youtube/LEGO/PrintscreenЛего ЛГБТ сет за играње
Лего ЛГБТ сет за играње - Sputnik Србија, 1920, 17.09.2022
Пратите нас
Америчка амбасада у Београду оценила је да је то што је Београд ове године домаћин „Европрајда“ историјска прекретница и неспоран знак напретка Србије.
Амбасада је објавила и видео-поруку коју је учесницима упутила специјална америчка изасланица за унапређење права LGBTQI+ особа Џесика Стерн.

„‘Европрајд‘ у Београду пружа многобројне прилике. Омогућава вам да истакнете рад многих храбрих активиста у Србији и широм региона. Доноси преко потребну видљивост LGBTQI+ покрету и подстиче напредак на путу ка једнакости“, навела је Стернова у поруци, коју је Амбасада САД објавила на свом налогу на Твитеру.

Стернова је оценила да је можда најважније то што „Европрајд“ пружа прилику за окупљање истомишљеника како би подржали универзалне вредности једнакости, толеранције и поштовања.
„Као што сте лично видели и искусили, основна права LGBTQI+ особа настављају да буду угрожена од стране оних који траже предност сејући хаос и поделе. Али глобални тренд промоције универзалних вредности достојанства и поштовања људских права је на вашој страни“, поручила је Стернова.
Судијски чекић - Sputnik Србија, 1920, 17.09.2022
СРБИЈА
Управни суд одбио тужбу организатора „Европрајда“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала