- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Алкарас написао историју којом се не поноси и ставио Србију на муке

© AP Photo / Frank Franklin IIКарлос Алкарас
Карлос Алкарас - Sputnik Србија, 1920, 17.09.2022
Пратите нас
Најбољи тенисер света Карлос Алкарас изгубио је од Канађанина Феликса Оже Алијасима (7:6, 4:6, 2:6) у оквиру Дејвис купа и тако постао први тенисер који је изгубио први меч који игра као број један још од његовог тренера Хуана Карлоса Фереро. Шпанија је после три меча поражена од Канаде (1:2) због чега српске тенисере чека тежак задатак.
Стигао је млади Карлос у Валенсију пред домаћу публику само дан након освајања УС Опена и било је јасно да неће моћи одмах да игра против Србије, али је зато очекивано било да талентовани Шпанац игра против Канаде.
После бледе партије са Јужном Корејом, Канада готово као да је отписана ушла у дуел са Шпанијом, али уследило је изненађење.
Не само да је Алкарас ушао у историју на не тако добар начин, већ је довео Шпанију на ивицу пораза који се само кроз који сат касније и догодио.
Шпанија је против Канаде била велики фаворит, али након што је Баутиста Агут савладао Васека Поспишила, Алкарас је изгубио од Оже Алијасима, а потом су пораз доживели и Марсел Гранољес и Педро Мартинес од Поспишила и Алијасима.
Тешко је Алкарасу пао пораз у првом мечу са репрезентацију поготово имајући у виду да се рачунало на њега јер је број један.
Победа Канаде направила је пометњу у групи и сада су српски тенисери у проблему јер ће морати да савладају селекцију Канаде у оба сингла и дублу како би обезбедили пролаз на завршни турнир.
Новак Ђоковић и Роџер Федерер - Sputnik Србија, 1920, 17.09.2022
СПОРТ
Федерера ће пратити речи о Ђоковићу
Новак Ђоковић, Роџер Федерер, Вимблдон - Sputnik Србија, 1920, 16.09.2022
СПОРТ
Ђоковић се обратио Федереру: „Више од деценије невероватних тренутака“
Енди Мари  - Sputnik Србија, 1920, 16.09.2022
СПОРТ
Мечеви после поноћи и празне трибине – Славни Британац бесан због Дејвис купа
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала