- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Мечеви после поноћи и празне трибине – Славни Британац бесан због Дејвис купа

© AP Photo / Steve WelshЕнди Мари
Енди Мари  - Sputnik Србија, 1920, 16.09.2022
Пратите нас
Прошао је скоро један сат иза поноћи када су тенисери Велике Британије и Сједињених Америчких Држава завршили дубл меч у оквиру групне фазе Дејвис купа у Глазгову након којег су Американци однели победу. Енди Мари изгубио је са Џоом Сализберијем од Раџива Рама и Џека Сока, а након меча био је љут јер су завршили касно увече.
Од 2019. године уведен је нови формат Дејвис купа који је много критикован од стране тенисера због лоше организације.
Играчима је најпре сметало што ће само одређени тимови имати предност домаћег терена, јер се такмичење свело на четири града, а потом и касни мечеви.
Као што су и српски тенисери против Шпаније играли до далеко у ноћ дубл, исти сценарио десио се Британцима и Американцима, а оштар је после пораза био Мари.
„Видели смо то чак и на УС опену прошле недеље. То је нешто што би у тенису морало да се реши и да се о томе размисли. Мислим да не изгледа професионално. Вероватно је половина људи из публике, која је дошла на почетак програма, пропустила последњи меч, што је штета“, рекао је Мари поводом тога што је меч касно завршен.
Британија је изгубила од САД резултатом 2-1, а Мари верује да би имали бројнију подршку током дубла да је меч почео раније.
„То није зато што нису хтели да остану, било је деце, не можете остати са њима. Ако морате да ухватите аутобус или воз, не можете да останете. Публици није лако да одржи сјајну атмосферу 10 сати“, сматра Мари.
Велика Британија ће у другом колу играти против Холандије, која је на почетку такмичења у Групи Д победила Казахстан.
Занимљиво да Американци имају још више аргумената за жалбу јер су само дан касније поново играли баш као и Срби, док Британци и Шпанци имају дан одмора.
„После оваквих мечева, Американцима ће вероватно бити потребно до 4 ујутру да се смире и да обаве потребни опоравак“, истакао је Мари.
Виктор Троицки - Sputnik Србија, 1920, 15.09.2022
СПОРТ
Србија немоћна пред Шпанијом: „Тровање храном и пропуштене прилике“
Дејвис куп репрезентација Србије - Sputnik Србија, 1920, 14.09.2022
СПОРТ
Шпанија победила Србију на старту Дејвис купа
Миомир Кецмановић - Sputnik Србија, 1920, 14.09.2022
СПОРТ
Кецмановић пао јуначки, Шпанија лако до победе
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала