- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Медојевић: Тражио сам сектор безбиједности, а Абазовић 12 министарстава

© Фото : Youtube/ADRIA TV Montenegro/PrintscreenНебојша Медојевић
Небојша Медојевић - Sputnik Србија, 1920, 17.09.2022
Пратите нас
Лидер Покрета за промјене Небојша Медојевић рекао је на прес конференцији да је он тражио у новој Влади да буде координатор реформисаног сектора безбједности, те да је УРА тражила 12 ресора.
Како је истакао, УРА је тражила 11 од 20 министарства, па додала још једно.
Парламентарна већина од 30. августа 2020. покушава да се договори од 2. септембра око мандатара и новог руководства Скупштине, али су ти преговори запали у ћорсокак.
Према ријечима Медојевића, то је елементарно неваспитање и непоштовање бирача.
„Абазовић је тражио координацију постојећег сектора безбједности, подразумијевајући да је он деполитизован и декриминализован и да као такав може одговорити задатку борбе против организованог криминала и корупције. Ја сам тражио позицију са које ћу реформисати постојећи безбједносни сектор, а Абазовић позицију са које ће да управља криминализованим, дубоко политизованим, корумпираним безбједносним сектором. Абазовић је онда кренуо у координацију корумпираног сектора безбједности и постао дио тога”, рекао је Медојевић.
„Абазовић је прихватио да буде дио приватне групе једне нарко организације у Црној Гори. То га аутоматски дисквалификује као неког ко може да се бави борбом против корупције и тих структура”, додао је лидер ПЗП-а.
РЕГИОН
Абазовић за „Фокс њуз“: Циљ Црне Горе је чланство у ЕУ
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала