Кошаркашка лопта - Sputnik Србија, 1920
Евробаскет 2022
Европско првенство у кошарци 2022. године игра се у четири државе и пет градова, а репрезентација Србије је један од водећих кандидата за висок пласман. Сва дешавања са смотре најбољих кошаркашких селекција Старог континента пратите уз Спутњик спорт.

Легенда има фаворита – и објашњење /видео/

© Sputnik / Алексей ФилипповДирк Новицки
Дирк Новицки - Sputnik Србија, 1920, 18.09.2022
Пратите нас
Дирк Новицки, легендарни немачки кошаркаш, верује да је Француска ближа титули првака Европе у кошарци, насупрот Шпанији.
Две велике кошаркашке нације ће се састати у финалу Евробаскета, пошто су претходно у полуфиналима савладале Немачку и Пољску.
„Ово је турнир пун изненађења. Велике звезде су рано изгубиле, а остала су два велика тима. Они немају звезде, али имају добре тимове, дуге клупе. Не знам... Може отићи на сваку страну, али ако ме баш питате, рекао бих да је Француска фаворит“, рекао је Новицки.
Он је апострофирао и да обе екипе имају и сјајне тренере.
„Веома су близу, имају добре бекове, шутере, високе играче који могу да доминирају. Мораће да играју као у полуфиналима, нарочито у одбрани. Предност Француске је Руди Гобер, као бек је ту Тома Ертел, а свиђа ми се како игра Жерсон Јабуселе“ , додао је Новицки.
А што се тиче Шпаније...
„Имају сјајног бека у Брауну, веома је паметан, никада не долази у тешке ситуације, веома ме је изненадио. Он је преокренуо утакмицу против Литваније и веома је добар“, истакао је Новицки.
Финале је на програму од 20.30 уз директан текстуални пренос на Спутњик спорту.
Серђо Скариоло, Шпанија, Евробаскет 2022 - Sputnik Србија, 1920, 18.09.2022
Евробаскет 2022
Шпанија нема лимит, а Француска неће ништа осим злата – ко је нови/стари шампион Европе?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала