- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски дипломата: УНИЦЕФ прикрива проблем укључивања деце у украјински сајт „Миротворац"

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Уђи у базу фотографијаУНИЦЕФ, Женева
УНИЦЕФ, Женева - Sputnik Србија, 1920, 18.09.2022
Пратите нас
Дечји фонд Уједињених нација – УНИЦЕФ покушава да прикрије проблем укључивања деце у базу скандалозног украјинског сајта „Миротворац", изјавио је Спутњику први заменик сталног представника Русије у УН Дмитриј Пољански.
„Морамо да констатујемо да се често испоставља да су агенције УН подложне политизацији, притиску својих највећих донатора и да делују на основу двоструких стандарда", рекао је он одговарајући на питање како УН реагује на укључивање деце у украјински сајт „Миротворац".
Пољански сматра да се ово објашњава тиме да УНИЦЕФ није довољно посвећен, а његова је дужност заштита права деце, где год да се она налазе. Ова организација није обратила пажњу ни на то да украјински екстремисти користе школе, нити на незаконите активности украјинског националистичког сајта „Миротворац".
Подсетио је да се на том сајту налазе лични подаци и адресе 327 деце.
Закључио је да се наставља сарадња са УНИЦЕФ-ом на ову тему, али и да Русија не крије да је разочарана због покушаја да се проблеми прикрију.

Сајт „Миротворац“ је познат је по скандалозним постовима у којима се објављују лични подаци руских и страних новинара, глумаца, политичара и свих оних који наводно представљају претњу националној безбедности Украјине. На списку су и они који су посећивали Крим, као и новинари који су имали акредитације Донбаса и извештавали са тог ратног подручја.
Оне који се нађу на том сајту украјински „Миротворац“ обично називају „сепаратистима“, „сарадницима терориста“, „антиукрајинским пропагандистима“, „агентима Кремља“ и сл.
Портал „Миротворац“ - Sputnik Србија, 1920, 18.07.2022
РУСИЈА
Руски фонд за борбу против репресија представиће доказе о деловању украјинског сајта „Миротворац“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала