Кошаркашка лопта - Sputnik Србија, 1920
Евробаскет 2022
Европско првенство у кошарци 2022. године игра се у четири државе и пет градова, а репрезентација Србије је један од водећих кандидата за висок пласман. Сва дешавања са смотре најбољих кошаркашких селекција Старог континента пратите уз Спутњик спорт.

Провео је године у Москви – и зна истину о „српском куму“: „Сукоб с Американцем је коштао цео тим“

© Sputnik / Антон Денисов / Уђи у базу фотографијаДмириј Шакулин
Дмириј Шакулин  - Sputnik Србија, 1920, 19.09.2022
Пратите нас
Кошаркашка репрезентација Грчке није успела да се нађе у борби за медаље на Европском првенству, а руски тренер Дмириј Шакулин сматра да је кривац за то некадашњи шеф струке московског ЦСКА – Димитрис Итудис.
Грчки стручњак, који је годинама био асистент свом куму Жељку Обрадовићу у Панатинаикосу, са ЦСКА је освојио две титуле првака Европе, али Шакулин, такође некадашњи тренер ЦСКА, није уверен у Итудисове квалитете.

„Верујем да је Итудис одличан менаџер. Он проверава сваки аспекат функционисања тима. Скоро па да одлучује о томе ко ће бити возач аутобуса. Међутим, када говоримо о тренерском послу, он се још није доказао. Горди Херберт га је очигледно надмудрио у дуелу Немачке и Грчке на Евробаскету. Што се тиче титула у Евролиги, за прву је заслужан Виктор Хријапа, а у другој је имао Нанда Де Колоа, Серхија Родригеса и Корија Хигинса на свом врхунцу. Био је то најјачи ЦСКА у модерном добу. Направио је Итудис велике проблеме – његов сукоб са америчким кошаркашем Мајком Џејмсом коштао је тим читаве сезоне“, казао је Дмитриј Шакулин.

Итудис је од 2022. селектор Грчке и тренер истанбулског Фенербахчеа. У каријери главног тренера два највећа успеха су му трофеји које је у Евролиги освојио са „Армејцима“ – 2016. и 2019. године.
Шакулин је помоћни тренер московског великана док су га водили Јевгениј Пашутин, Еторе Месина, Душко Вујошевић и Јонас Казлаускас.
После отказа који је 2011. добио Вујошевић, Шакулин је до краја сезоне водио тим као шеф стручног штаба.
Јанис Адетокумбо Грчка - Sputnik Србија, 1920, 14.09.2022
Евробаскет 2022
Како је Јанис „нацртао“ грчки крај /видео/
Србија - Италија - Sputnik Србија, 1920, 12.09.2022
Евробаскет 2022
Помрачење Орлова: Како 14 разлике нестаје за 14 минута
Дени Авдија - Sputnik Србија, 1920, 09.09.2022
Евробаскет 2022
„Дени има више нашег него јеврејског – да сам се питао играо би за Србију“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала