- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Велика истина о Новаку – „Помаже играчима који нису ни у првих 300, Надал никада то није урадио“

© AP Photo / Gregorio BorgiaНовак Ђоковић и Рафаел Надал
Новак Ђоковић и Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 19.09.2022
Пратите нас
Откад се усталио у светском врху Новак Ђоковић се труди да помогне колегама које нису успеле да стекну бољу позицију и пласман. Међу њима је и Дамир Џумхур, тенисер из Босне и Херцеговине, који је открио да Новак помаже и тенисерима који нису ни у Топ 300 на свету, док је истакао да Рафаел Надал то никада није радио током каријере.
Новак Ђоковић основао је организацију ПТПА са циљем да се избори за права слабије рангираних играча. Српски ас жели да обезбеди колегама бар приближне услове који имају тенисери у првих 100 на свету, а колико је због тога цењен у том кругу играча открио је Дамир Џумхур.
Тенисер из Босне и Херцеговине је тренутно 192. на свету и ове сезоне је претежно играо челенџере, али је стигао и до четвртифинала турнира 250 серије у Монпељеу.
Џумхур је истакао да је Новак увек био ту да помогне и да је то велика разлика између српког аса и Рафаела Надала који се никада није бавио сличним сегментима.
„ Са Ђоковићем имам стварно коректан однос. Он много више помаже осталим тенисерима, не само онима са простора бивше Југославије него свима. Труди се да олакша играчима, да побољша АТП тур, да унапреди услове за све тенисере. Није фокусиран само на оне који су међу 100 најбољих, већ и на оне на оне у Топ 200, 300, 400... То је нешто што мислим да Надал никада није стварно показао у својој каријери“, рекао је Џумхур током турнира „Српска опен“.
Тенисер из Босне и Херцеговине 2018. године достигао је 23. место на АТП листи што је његов највећи успех у каријери, а те године одиграо је и први меч против Ђоковића у осмини финала Мастерса у Паризу када је српски ас доказао колико је велики човек, пријатељ и спортиста.
Новак је повео у првом сету резултатом 5:1, да би се Џумхур пожалио на бол у доњем делу и леђа, али према правилима није могао да затражи медицински тајм-аут.
Дамир је морао да сачека крај сета или промену страна, али је у том тренутку Новак пришао судији и тражио медицински тајм-аут за колегу, у том тренутку ривала.
Џумхур је подржао Ђоковића и током саге у Аустралији, а након освајања титуле Рафаела Надала истакао је да свако може да освоји Гренд слем трофеј када Новак не игра на турниру.
Карлос Алкарас - Sputnik Србија, 1920, 18.09.2022
СПОРТ
Алкарас избацио Србију
Роџер Федерер - Sputnik Србија, 1920, 18.09.2022
СПОРТ
Откривено када је Федерер одлучио о пензији
Роџер Федерер - Sputnik Србија, 1920, 18.09.2022
СПОРТ
Федерер је донео тенису више него тенис њему: „Нико то у будућности не може да понови“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала