- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Присталице опозиције одржале митинг у центру Кишињева

© Sputnik / Уђи у базу фотографијаПротест у Кишињеву
Протест у Кишињеву - Sputnik Србија, 1920, 19.09.2022
Пратите нас
У центру Кишињева одржан је још један протест присталица и представника молдавске опозиционе партије „Шор“ на којем се тражи оставка руководства Молдавије.
Митинг је одржан у шаторском граду испред молдавског парламента. Демонстранти су узвикивали: „Не поскупљењу“, „Оставка“, „Не политичким репресалијама!“, „Доле Маја Санду“.
„Шаторски град ће постојати док не победимо. Председник и премијер су довели земљу до ивице. Наш главни циљ су ванредни парламентарни и председнички избори“, рекао је лидер странке Илан Шор.
Он је напоменуо да ће овакве акције постати свакодневне, а викендом ће се одржавати масовни скупови. С тим у вези, Шор је предложио проширење „Града промена“. Догађај је завршен наступом молдавских естрадних уметника.
У недељу је опозициона партија „Шор“ одржала митинг у центру Кишињева за одржавање ванредних парламентарних избора. Демонстранти су тражили оставку владе и парламента. Према речима организатора, на митингу је учествовало око 45 хиљада људи, према подацима Министарства унутрашњих послова – 6,5 хиљада.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала