- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Саслушано шест осумњичених за нереде током „Европрајда“

© Sputnik / Сандра ЧеринПолиција блокира противнике Прајда у Ресавској улици
Полиција блокира противнике Прајда у Ресавској улици - Sputnik Србија, 1920, 19.09.2022
Пратите нас
У Првом основном јавном тужилаштву у Београду данас је саслушано шест особа због нереда током манифестација у суботу 17. септембра у Београду, од којих је за тројицу предложен притвор.
Сви осумњичени су на саслушању негирали кривицу, након чега је Тужилаштво предложило суду да одреди притвор тројици док је у односу на три особе укинуто решење о задржавању јер није постајао законски основ за предлагање притвора, саопштило је Прво основно јавно тужилаштво у Београду.
Тужилаштво је за М.М. и С.Р. предложило одређивање притвора због опасности од бекства и због околности које указују да би боравком на слободи могли да понове или учине ново кривично дело због њихове раније осуђиваности, док је за В.В. предложен притвор због начина извршења дела са елементима насиља које је довело до узнемирења јавности.
М.М. и В.В. се терете за кривично дело спречавање службеног лица у вршењу службене радње, док се С.Р. терети за кривично дело насилничко понашање.
Решењем је укинуто задржавање у односу на Б.Т, М.М. и Н.К. који се терете за кривично дело спречавање службеног лица у вршењу службене дужности.
Тужилаштво наводи да ће у даљем току поступка у односу на сва наведена лица испитати сведоке полицијске службенике, сведоке оштећене, очевице, прикупити остале материјалне доказе, након чега ће бити донета одлука, пренео је Танјуг.
Учесници Европрајда на Ташмајдану - Sputnik Србија, 1920, 17.09.2022
СРБИЈА
Кроз парк до стадиона Ташмајдан: Прајд ове године није прошао улицама Београда
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала