- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Није никаква трагедија да не будемо први“ – Стојковић говорио пред изазове у Лиги нација /видео/

© Sputnik / Лола ЂорђевићДраган Стојковић Пикси
Драган Стојковић Пикси - Sputnik Србија, 1920, 19.09.2022
Пратите нас
Драган Стојковић Пикси, селектор фудбалске репрезентације Србије, обратио се јавности пред наставак такмичења у Лиги нација и утакмице против Шведске и Норвешке.
Први дуел ће Србија, тренутно другопласирана у Групи Б4 са седам бодова, играти 24. септембра у Београду, а три дана касније гостоваће у Ослу.
Овај је списак састављен за предстојеће две утакмице. Приоритет су обавезе које нас очекују, не бих о Светском првенству. На овом списку је 27 играца, комплетан фокус је усредсређен на оно што предстоји.
„Идемо корак по корак. Максималан фокус је на утакмици са Шведском, где је императив победа. Учинићемо све. Да ли ће бити лако, неће. Шведска је врло добра екипа, вероватно траже реванш због утакмице у Стокхолму. На нама је да пружимо максимум. Неће бити лако, а када та утакмица прође ћемо размишљати последњој. Србији никад није било лако и није ништа добијала на тацни, увек смо морали да се мучио и тако ће бити и овај пут. Идемо меч по меч, а у овом моменту је Шведска приоритет свих приоритета. Показали смо да смо у игри упркос поразу у Београду иако је био незаслужен по мени, али се десио. Није никаква трагедија ако не будемо први, таман посла. Ми ћемо учинити све да дођемо до неког циља и верујем да можемо, зашто да не? Битно је да играчи верују у свој таленат и на њима је да то покажу то на терену“, рекао је Стојковић.
Утакмица против Шведске ће у Београду бити играна само пред децом јер је Србија кажњена.
„Очигледно да на овим просторима не може без проблема. Стално се деси нешто што те мало разочара, али морамо да прихватимо ту казну. То не мења ништа, јесте то последња утакмица у Србији пред одлазак у Катар, али ми знамо наше обавезе и припремамо се за преостале две утакмице у Лиги нација да одиграмо како Србија може. Трудићемо се да остваримо добар резултат и опростимо се од српске публике на најбољи могући начин“.
Пикси је у претходном периоду обилазио играче на које рачуна.
„Видим да им је било драго да ме виде. Моји одласци су били подређени томе да им дам на значају и да попричамо о неким обавезама и активностима које предстоје. Нисам претерано био негативно или позитивно изненађен њиховим играма уживо, то видим и преко телевизије, нити сам дошао да их проверавам. Тај однос мене као селектора и њих играча је мало и приснији. Оно што ме радује је да су у тим разговорима деловали сви зрело и мотивисано, како сам и очекивао да буде. Наравно да се разговарало о Лиги нација, али и ономе што предстоји у новембру. Фудбалске теме су биле на столу“, истакао је Стојковић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала