- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Истраживање у Бугарској: Већина страхује од повећања цена и несташице гаса

CC0 / Pixabay / Софија
Софија - Sputnik Србија, 1920, 20.09.2022
Пратите нас
Већина становника Бугарске страхује од огромног повећања цена и недостатка гаса, показало је истраживање социолошке агенције „Галуп интернешенел Балканс“.

Према резултатима анкете под називом „Претње за предстојећу зиму су стварне“, 89,7 одсто испитаника озбиљно се плаши да Бугарску очекује огроман раст цена. Такође, 78,3 одсто анкетираних плаши се да у земљи неће бити довољно гаса предстојеће зиме. Поред тога, упркос сопственој производњи електричне енергије у земљу, многи испитаници страхују од недостатка електричне енергије (69,4 одсто).

Такође, 77,9 одсто учесника у истраживању сматра да је реална претња да ће се Бугарска суочити са дуготрајном политичком нестабилношћу.
Многи су забринути и због могућности новог таласа миграната у земљи (72,3 одсто).
Ескалација оружаног сукоба у Украјини забрињава више од половине испитаника – 56,3 одсто анкетираних потврдно је одговорило на питање да ли „ескалацију рата у Украјини“ сматрају реалном претњом.
Подсетимо, крајем јуна влада Кирила Петкова је поднела принудну оставку након изгласавања неповерења. У Бугарској ће се 2. октобра одржати ванредни парламентарни избори.
Иначе, према подацима Европског националног статистичког института, у поређењу са августом 2021. године, хлеб у Бугарској је поскупео за 29 одсто.
Тенк Т-80 у ЛНР - Sputnik Србија, 1920, 14.09.2022
Специјална операција у Украјини
Бугарски политичар: Сукоб у Украјини се заоштрава, санкције уместо решења кризе донеле рат
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала