Кошаркашка лопта - Sputnik Србија, 1920
Евробаскет 2022
Европско првенство у кошарци 2022. године игра се у четири државе и пет градова, а репрезентација Србије је један од водећих кандидата за висок пласман. Сва дешавања са смотре најбољих кошаркашких селекција Старог континента пратите уз Спутњик спорт.

Ко је нуђен Хрватској и шта то има Јокић

© AFP 2023 / ARIS MESSINISМарио Касун
Марио Касун - Sputnik Србија, 1920, 20.09.2022
Пратите нас
Марио Касун, хрватски кошаркаш, веома је разочаран суђењем на Евробаскету, а напоменуо је да је Лоренцо Браун, Американац који је Шпанију одвео до златне медаље, био нуђен хрватској репрезентацији.
Касун је гостовао у емисији Подкаст инкубатор где је говорио о утисцима са Европског првенства у кошарци.
„Евробаскет је био изједначен од првог до последњег дана, али је суђење било катастрофа. Имам осећај да је кошарка постала балет, контакт, фаулови и стално гледање екрана и измишљање топле воде. Са тиме сам се суочио још пре пар година у Самобору на једној утакмици. Неко је ишао на закуцавање, па је човек кренуо да га изблокира и добио неспортску. Изненађујуће је да је Шпанија победила јер реално нису имали никакав састав“, рекао је Касун.
Он је истакао да је Лоренцо Браун, освајач златне медаље са Шпанијом, био на корак од Хрватске.
„Нудио је Мршић Брауна пре пар година Брауна Хрватској, али је ХКС познат по својим одлукама... Ја сам јако задовољан нашим момцима, могли су боље, али систем испадања је такав. Видео сам тимски дух, момци су се борили до краја. Лако је седити и причати шта ови момци раде, Шарић се вратио после две године и тешке повреде, а за месец дана створити екипу је готово немогуће. Шпанци из моје генерације, браћа Гасол, Раул Лопес, Наваро, Рејес, то су играчи који су од 16. године заједно. И у клубовима и у репрезентацији, тако се ствара екипа. И у фудбалу су радили исто. Бабо Богдановић се повлачи из репрезентације, видели смо сјајног Симона... Ја сам задовољан с обзиром на то колико се улаже. То је мало жалосно, али ово је успех“, прича Касун.
Говорио је и о осталим екипама Евробаскета.
„Погледајте репрезентацију Србије, они су испали кад и Хрватска, а имају много бољи тим. Грци су испали у четвртфиналу, репрезентације које су пројектоване за финале попут Словеније нисмо видели далеко. Данас сви играју кошарку, погледајте Финску, они су улагали много и ни од чега је нарасло на ово. Раније је било да ли ћеш Финце добити 50 или 70 разлике, сви кошарку играју данас. Финци, рецимо, имају главу и реп, зна се ко носи и ко има коју улогу“, сматра бивши хрватски кошаркаш.
Касун је говорио и о суђењу, али и о комплетном утиску првенства.
„Суђење је било ужасно, не желим ни да коментаришем то. Има квалитетних судија, људи који знају шта раде, а и људе који неиграчке фрустрације преносе на судијске и онда овде покушавају да буду главни. Сви могу да се зезну, али толико лоших одлука... Смешно. После ове короне смо сви напети и као да желимо да се бијемо са свима. 24 сата се нешто дешава, човек од 55 година у саобраћају зауставља све и удара момка на мотору... Било ми је драго да гледам Евробаскет, људи не разумеју да су ово момци који се много троше у клубовима и тешко је држати ритам. Или повреде или неки проблеми, увек има нешто. Погледајте Словенију, они имају једног играча. Њихов тренер долази прича Дончићу шта се игра, па Дончић то преноси осталима и онда они њега слушају и он вуче све и зна се ко шта ради и Словенија је тако освојила 2017. године. Драгић је и сад врхунски играч, а кретенски су избацили Дончића због две техничке... Мени је смешно када гледају како изгледа Дончић, а како је Марко Милић изгледао и колико је то јак човек. Са вишком килограма се шалио на Европском првенству, а Јокић? Вратимо се 10 година и како су центри изгледали са мишићима, а Јокић има главу. Модерни Вујичић. Он има ту слободу да повуче контру, ја кад сам то радио тренер ме баци на клупу, каже има бекова који то раде па он има више слободе. Мали Дончић гази, свака му част. Људи ће увек причати, увек ће бити љубоморних који нису ништа направили у животу и пљувати“, истакао је Касун.
Шпанија Француска - Sputnik Србија, 1920, 19.09.2022
Евробаскет 2022
Шпанија као Србија – од пре 13 година: „Папир је једно, терен нешто друго“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала