- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Пушилин: Доњецка Народна Република неће мењати свој назив и ако уђе у састав Русије

© Sputnik / Илья Питалев / Уђи у базу фотографијаЗастава самопроглашене Доњецке Народне Републике на крову зграде у центру Доњецка
Застава самопроглашене Доњецке Народне Републике на крову зграде у центру Доњецка - Sputnik Србија, 1920, 20.09.2022
Пратите нас
У случају присаједињења Руској Федерацији Устав ДНР биће прилагођен законима Русије, застава се неће мењати, изјавио је лидер Доњецке Народне Републике Денис Пушилин.

„Једина опција која ће бити праведна је да се Доњецка Народна Република у овом облику придружи Руској Федерацији. ДНР има и устав који ће, у случају референдума, подршке грађана, одобрења Руске Федерације, бити прилагођен у уставу Руске Федерације; има заставу, химну и грб – за ову заставу људи гину већ осам година, са њом су јуришали и настављају да иду у нападе. Било би погрешно нешто променити у називу и атрибутима“, рекао је Пушилин за телевизију „Први канал“.

Према његовим речима, за ДНР је важно да се та република што пре придружи Руској Федерацији.
Пушилин је додао да ће се референдум спровести и међу војницима, односно да ће сви војници на контакт линији моћи да учествују на референдуму.
Он је такође навео да неће бити електронског гласања, с обзиром на кратко време припреме.
„Ово ће бити вишедневно гласање, на основу потребе да се поштују мере безбедности наших грађана. За сада смо одлучили да не одржавамо електронско гласање, с обзиром на кратко време припреме, техничку опремљеност, то би за нас било тешко“, истакао је Пушилин.
Како је навео, нема никакве сумње да ће се становници Доњецке Народне Републике (ДНР) на будућем референдуму изјаснити за улазак ДНР у састав Русије.
Већ сам се обратио председнику Русије Владимиру Путину у случају позитивног (исхода) гласања на референдуму, у шта не сумњамо, јер на то чекамо од 2014. године. Моја молба је да укључивање у састав Руске Федерације треба да се одржи што је пре могуће“, рекао је он одговарајући на питање које кораке власти ДНР очекују од Русије ако становници ове републике гласају за прикључење Руској Федерацији.
Према његовим речима, улазак ДНР у састав Русије биће обнављање историјске правде и обезбедити безбедност републике.
Раније је објављено да ће референдум о уласку Доњецке Народне Републике у састав Русије биће одржан од 23. до 27. септембра.
Руска застава - Sputnik Србија, 1920, 20.09.2022
РУСИЈА
Истраживање: Више од 80 одсто становника ДНР и ЛНР ће изаћи на референдум
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала