- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Референдум у Запорошкој области ─ 23-27. септембра

© Sputnik / РИА Новости / Уђи у базу фотографијаKонгрес Запорошке области о питању одржавања референдума
Kонгрес Запорошке области о питању одржавања референдума - Sputnik Србија, 1920, 20.09.2022
Пратите нас
Референдум о уласку Запорошке области у састав Русије биће одржан од 23. до 27. септембра, одговарајући документ је потписан, изјавио је шеф администрације региона Евгеније Балицки.
„Данас сам потписао налог о одржавању референдума о питању територијалне припадности Запорошке области. Референдум ће бити одржан од 23. до 27. септембра“, рекао је Балицки у видео-обраћању објављеном на његовом Телеграм каналу.
На референдуму ће бити постављено питање о изласку Запорошке области из састава Украјине, формирању државе и уласку у састав Русије, наведено је у указу.
Балицки је истакао да ће референдум бити одржан на читавој територији Запорошке области „ослобођене од украјинског нацизма“, све изборне јединице су спремне и заштићене са становишта безбедности.
Он је додао да неће бити могуће реализовати електронским путем, јер за то нема техничких могућности. Биће, међутим, организовано да се гласање одржи од куће до куће, без напуштања домова.
Претходно су власти ДНР, ЛНР и Херсонске боласти објавиле да ће у истом периоду и на тим територијама бити одржан референдум о уласку у састав Русије.
Застава Русије поред стеле на улазу у Мелитопољ - Sputnik Србија, 1920, 20.09.2022
Специјална операција у Украјини
И администрација Запорошке области позвана да распише референдум
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала