Кошаркашка лопта - Sputnik Србија, 1920
Евробаскет 2022
Европско првенство у кошарци 2022. године игра се у четири државе и пет градова, а репрезентација Србије је један од водећих кандидата за висок пласман. Сва дешавања са смотре најбољих кошаркашких селекција Старог континента пратите уз Спутњик спорт.

Медији из БиХ: Словенци због пијанке испали од Пољака

© Фото: ФИБАЛука Дончић
Лука Дончић - Sputnik Србија, 1920, 20.09.2022
Пратите нас
Елиминација Словеније са Евробаскета од Пољске свакако је сензација број један на недавно завршеном турниру у Берлину. И даље нису познати узроци, шта се догодило са Дончићем и друговима, па нису личили на себе, али је специјализовани кошаркашки портал из Тузле Бхбаскет.ба изнео тврде да их је пијачење до раних јутарњих часова коштало испадања.
Звезда НБА лиге Лука Дончић и другови избугили су резултатом 90:87, а портал из БиХ навео је да су Словенци пили до пет ујутру, а потом увече изашли на паркет против Пољака.
„Пијанка је завршена у пет ујутро. Мамурни од пића и ића 'змајчеки' су изашли на мегдан ''напаљеној'' и шутерски расположеној Пољској. Провели су се као боси по трњу. Своје слабости испољавали су на судијама, а након утакмице на конфенренцији за медије Лука Дончић, вођа екипе, посипао се пепелом. Очито не без разлога јер је добро знао шта су направили само петнаестак сати пре веома битне утакмице. Словенци су пијанку вешто сакрили, гурнули под тепих, али је код јавности у Словенији остао горак утисак након утакмице четвртфинала и пораза од Пољске. Сад бар знају о чему је реч“, наводи се у тексту портала Бхбаскет.ба.
На утакмици четвртфинала Евробаскета против Пољске најефикаснији у редовима Словеније био је Влатко Чанчар са 21 поеном, Горан Драгић постигао је 14, а Лука Дончић 14 поена.
С друге стране Пољаке је до чуда водио Матеуш Понитка, који је забележио трипл-дабл учинак - 26 поена, 16 скокова и десет асистенција.
Шпанија Француска - Sputnik Србија, 1920, 20.09.2022
Евробаскет 2022
Мадрид се поклонио шампионима /видео/
Шпанија Француска - Sputnik Србија, 1920, 19.09.2022
Евробаскет 2022
Шпанија као Србија – од пре 13 година: „Папир је једно, терен нешто друго“
Ненад Миљеновић - Sputnik Србија, 1920, 19.09.2022
Евробаскет 2022
Миљеновићева асистенција: Злато сковано мајсторским „комбинацијама“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала